Hlavní obsah

Slávista Sobotka svůj styl ani po zranění nezmění

PRAHA

Hokejista Vladimír Sobotka v úterý poprvé od ošklivého zranění nastoupí k zápasu. V polovině března jej ve čtvrtfinále play-off extraligy třinecký obránce Tomáš Frolo poslal tvrdým nárazem k zemi a způsobil mu otřes mozku. Slávistický útočník dokonce upadl na chvíli do bezvědomí, návratu na led se ale nebojí a od svého dravého stylu upustit nehodlá.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Vladimír Sobotka v péči lékařů po zákroku Frola.

Článek

Reprezentant do dvaceti let musel vynechat dva následující zápasy v Třinci. Už skoro týden ale s ostatními trénuje na semifinále proti Českým Budějovicím. A bez potíží. "Hlava mě nebolela, je to v pohodě. Na zápas se těším," řekl dnes Sobotka v rozhovoru pro ČTK.

Přitom taková slova by čekal málokdo poté, co bezvládné zkrvavené tělo drobného hráče odváželi z ledu záchranáři. "Žádný strach nemám. Jsem s tím vyrovnaný, pomalu na to zapomínám. Budu dál hrát svoji hru," prohlásil útočník, který vyniká nebojácnými střety i s protihráči, kteří jsou o hlavu vyšší.

Sobotka dokonce nastoupí bez celoobličejového krytu. V nemocnici žádnou zvláštní radu na to, jak nyní dbát o své zdraví, nedostal. Po šrámech už na obličeji nemá ani památku, jen nad levým okem má mizící jizvičku.

Zákrok viděl až v televizi

Obavy z návratu mu pomohlo rozptýlit i to, že si z osudného momentu nic nepamatuje. "Určitě je to pro mě lepší, odpadnou tím zábrany," poznamenal. Frolův výpad si několikrát prohlédl v televizi, i když mu při tom dobře nebylo. "Běhal mi z toho mráz po zádech," řekl. Třinecký obránce se Sobotkovi dvakrát omluvil, útočník jeho lítost ale úplně nepřijal.

Lépe mu bylo, když dostával hřejivé vzkazy. Slavia Sobotkovi zřídila na klubových internetových stránkách zvláštní mailovou schránku, kam mu fanoušci posílali věty plné povzbuzení a útěchy. A nejen slávisté. "Dostal jsem dokonce vzkazy od sparťanů a také z Pardubic. Ani jsem nevěděl, že mám tolik fanoušků," divil se Sobotka.

V semifinále s Českými Budějovicemi jej čeká znovu řada duelů s urostlými obránci, kterých ční v zadní linii soupeře několik. "Zase jsou míň obratní, budu se je snažit přebruslit," plánoval Sobotka.

Reklama

Související témata: