Hlavní obsah

Play-off on-line: semifinále Slavia - Č. Budějovice

PRAHA

V úterním prvním díle semifinále hokejové extraligy se ukáže, zda budějovické kouzlo bude platit i na Slavii. Favorizovaný pražský celek se ale vzpírá byť jen připustit, že by ho měl stihnout stejný osud jako liberecké Bílé Tygry. Sledujte on-line reportáž z úvodního utkání semifinále play-off na stránkách Sport.cz.

Článek

"V play-off ale nemůžete nikoho podcenit. My před těmito mužstvy máme velkou pokoru," řekl kouč Slavie Vladimír Růžička, který však neodmítá, že jeho tým je stále velkým favoritem. "Jsme tu od toho, abychom roli splnili."

Desetidenní pauza

Slavia ze všech účastníků play-off našetřila nejvíce sil. Na ledě byla při zápase naposledy 17. března a teď doufá, že se na ní desetidenní pauza neprojeví negativně. Budějovický tým totiž působí na Růžičku houževnatým dojmem. "I když jsou nováčkem, tak mužstvo mají velice slušně složené. Dokázali to v celé lize i v play-off, kde se teprve projeví ta skutečná síla týmu," prohlásil trenér.

Se stejným soupeřem se Slavia potkala v play-off naposledy před dlouhými deseti lety. V tehdejším čtvrtfinále hrál Růžička ještě v prvním útoku červenobílých po boku Ujčíka a svého současného svěřence Proroka.

Na zápasy, které slávistům ale moc radosti neudělaly, si už moc nepamatuje. "Vím, že jsme prohráli, ale až v novinách jsem si teď přečetl, že to bylo 0:4. Za deset let se hodně změnilo, tenkrát byly velkým favoritem Budějovice, teď jsme my. Doufám, že to zvládneme jako tehdy oni," řekl Růžička.

Sestava Pražanů se v minulém týdnu kompletovala. Malý otazník visel nad startem Vladimíra Sobotky, který po zákroku třineckého Tomáše Frola utrpěl ve čtvrtfinále otřes mozku. Se zraněným kotníkem se potýkal také Radek Duda, ale oba mají do utkání naskočit.

Věří, že mají lepšího brankáře

Jihočeši měli podobné problémy. Ze hry je s poraněným kolenem zkušený Radek Bělohlav. Stejně jako slávista Sobotka dopadl po ataku Jiruše také budějovický Viktor Hübl. Každé další zranění by pro Jihočechy znamenalo veliké oslabení, protože nemají tak široký kádr jako Slavia.

Nečekaně silně je v play-off podporována budějovická ofenzíva ze strany beků. Harant je dosud nejproduktivnějším obráncem vyřazovacích bojů a se 4 góly také nejlepším střelcem týmu. Nejvíce ale budějovický celek spoléhá na mistra světa z roku 1996 Romana Turka, gólmana, který má dlouholeté zkušenosti z NHL. "Věřím, že máme lepšího brankáře a na něm budeme hru stavět," uvedl asistent Jihočechů Milan Kupka.

Rozhodnou přesilovky

Na jihu Čech tuší, že se bude rozhodovat v přesilovkách. "Na hloupá oslabení si musíme dát pozor. V opačném případě je to cesta do pekel," řekl asistent. Budějovická výprava do Prahy vyrážela až dnes ráno. "Uděláme si lehké rozbruslení a večer půjdeme hrát," uvedl Kupka.

Proti zápasům s Třincem, na které chodilo kolem pěti tisíc lidí, se v Sazka Areně očekává mnohem větší nával. Na dnešní duel už bylo prodáno přes deset tisíc vstupenek.

Reklama