Hlavní obsah

Trenér Rohlík měl při premiéře husí kůži i radost z výkonů zkušených hráčů

Chomutov

První extraligový zápas na pozici hlavního kouče a hned první vítězství. Navíc získané s týmem, jenž dosud nebodoval. A na ledě mužstva, které v sezóně do dnešního utkání pouze vyhrávalo. Není divu, že Pavel Rohlík byl po výhře Pardubic v Chomutově, kterou jeho svěřenci vydřeli v prodloužení, spokojený, přestože výkon Dynama měl k ideálu hodně daleko.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Hlavní trenér Pardubic Pavel Rohlík.

Článek

"V první třetině jsme chtěli hrát zajištěnou obranu, ale trošku jsme se báli hrát. Byly tam nerozhodné věci, hodně soubojů jsme prohrávali, také buly. Prohrávali jsme 1:3 a měl jsem trošku strach, abychom to utkání dokázali zvládnout," řekl v rozhovoru s novináři Rohlík.

"Přiznávám, že jsme měl husí kůži a bál se, abychom neinkasovali čtvrtý gól. Bylo moc důležité, že jsme pak snížili my druhým gólem. A druhá třetina byla směrem dopředu velice dobrá. Pak už jsem věřil, že už nějaký bod uděláme," dodal čtyřiačtyřicetiletý Rohlík.

Tým ale podle jeho názoru ukázal, že má i přes poslední nepovedené výsledky vnitřní sílu. "Změnili jsme taktiku, stáhli jsme sestavu na tři pětky a jsem strašně rád, že se nám to podařilo otočit. Pět inkasovaných branek je pro trenéra hodně, ale víme, že máme velkou ofenzivní sílu. Chceme zapracovat ještě na defenzivě, máme dva výborné brankáře, takže věřím, že to mužstvo půjde nahoru," prohlásil Rohlík.

Týmu chybělo bláznovství

Změna na pozici trenéra, kterou před nástupem nového realizačního týmu zastával Peter Draisaitl, byla podle všeho nevyhnutelná. "Prohráli jsme už hodně zápasů v přípravě a Lize mistrů, mužstvo bylo trošku psychicky zdecimované. Proto jsme udělali nějaké změny. Necítil jsem z mužstva v zápasech, ale ani na tréninku emoce, nadšení, takové to bláznovství, což podle mého k tomu hokeji patří," přiblížil Rohlík.

"Já do toho mužstva vidím, já ho i stavěl, tak jsem za to také zodpovědný a vzal jsem to na sebe se svým kolektivem trenérů," řekl Rohlík.

Ten tvoří kromě Rohlíka, jenž je zároveň generálním manažerem klubu, Vladimír Martinec jako šéftrenér a asistenti Michal Mikeska a Karel Beran. "Na střídačce fungujeme tak, že Karel má na starosti obránce, Michal útočníky, já dělám přesilovky a po domluvě s nimi oslabení, s panem Martincem konzultujeme sestavu, taktiku i přípravu na utkání. Chodí s námi i na střídačku a velmi aktivně se podílí i na poradách během přestávek," popsal Rohlík.

Martinec je výrazná pomoc, pochvaluje si Rohlík

Možnost spolupráce s šestašedesátiletým Martincem, jenž se třikrát stal mistrem světa jako hráč a poté třikrát i jako asistent trenéra, si pochvaluje. "Dnes mi dával hned několikrát zpětnou vazbu. A od něho vzešel nápad postavit do prodloužení trojku Redenbach, Sýkora, Schaus, která pak rozhodla," ocenil Rohlík.

"Je to zkušený člověk, který ví, jak sestavit určité dvojice. Proto ho tady máme. A já jsem strašně rád, že tu nabídku přijal. Je to takový ten praktik, ideální na doplnění trenérsky mladších lidí. Známe se dlouho a je pro nás strašně důležitý. Je to pro nás obrovská pomoc," uvedl Rohlík.

Potěšili ho i zkušení hráči, kteří měli na výhře zásadní podíl. "Seděl jsem několikrát v týdnu s hráči, kteří tvoří osu týmu. A tlačil jsem na ně. Neustále jsem jim zdůrazňoval, že to musí vzít na sebe, že to nám nezařídí mladí hráči. Jsem hrozně rád, že takhle pomohli k dnešnímu vítězství. Věřím, že mužstvo nám pomůže dostat celý klub nahoru a ne abychom byli bez bodu poslední," uzavřel Rohlík.

Reklama

Související témata: