Hlavní obsah

Sudí Mikula a Šindler mají za chyby pozastavenou delegaci

PRAHA

Sudí Pavel Mikula a Vladimír Šindler mají za chyby ve středečním druhém semifinálovém utkání hokejové extraligy mezi Slavií a Českými Budějovicemi na nespecifikovanou dobu pozastavenou delegaci. Podle komise rozhodčích působili oba hlavní sudí nejistě, jejich výkon byl nepřesvědčivý a nevyvážený. ČTK to sdělil komise rozhodčích Českého svazu ledního hokeje Pavel Halas.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Extraligoví rozhodčí

Článek

"Některé fauly, které byly na hraně, potrestali, a další jasné zákroky nikoliv. Jednou to pískli, podruhé ne. Jejich výkon byl rozpačitý a v každé třetině rozdílný. Bylo to odlišné od prvního duelu, v němž sudí (Minář a Homola) nasadili jasný metr," řekl Halas. Mikula a mezinárodně ostřílený Šindler, účastník mimo jiné únorové olympiády v Turíně, si tak v dalších zápasech play off odpočinou. "Uvidíme, jak dlouho. Bude záležet i na tom, jak dlouhé série budou," dodal Halas.

Nejspornějším okamžikem středečního duelu byla neuznaná branka Jaroslava Bednáře z 54. minuty za stavu 2:0 pro Slavii. Mikula nejdříve ukázal, že gól platí, ale Šindler branku odvolal, protože viděl sevření kotouče rukou u přihrávajícího Vladimíra Sobotky.

"Potvrdilo to jejich nejistotu. Byla tam v rozhodnutí velká prodleva. Buď měli hru přerušit hned, nebo gól uznat. Samotné rozhodnutí o sevření kotouče jim nevyčítám, protože na záběrech byl Sobotka zády a nebylo to prokazatelné," dodal Halas. Slavia nakonec potvrdila výhru 3:0 v poslední minutě v power play.

Mikula a Šindler se přiřadili k dalším čtyřem rozhodčím, kteří už za své chyby v letošním play off pykali. Komise rozhodčích pozastavila delegaci také hlavním Martinu Homolovi, Romanu Polákovi a čárovým Václavu Guthovi a Davidu Rittichovi.

Reklama