Hlavní obsah

Výprask od Sparty už neustál. Straka u hokejistů Plzně skončil

Plzeň

Výprask od Sparty už trenér plzeňských hokejistů Michal Straka neustál. Bezprostředně po domácí porážce 0:5 u mužstva skončil. A spolu s ním i asistent Ladislav Čihák. Indiánům se start do nové sezóny vůbec nepovedl, ambiciózní tým se po třinácti ligových kolech krčí u dna tabulky s pouhými osmi získanými body.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Trenér Michal Straka u plzeňských hokejistů skončil.

Článek

V minulém ročníku obsadili Západočeši třetí místo, k tomu mají ale momentálně hodně daleko. Škoda dokázala ve dvanácti zápasech vyhrát pouze jednou v základní hrací době. V pátek ztratila dobře rozehraný duel s Pardubicemi a v neděli prožila debakl před vlastními fanoušky.

„Bereme to hlavně na sebe. Tam na střídačce může stát kdokoliv. Je to škoda, že skončil," citují oficiální plzeňské stránky Michala Kracíka o konci trenéra Straky.

„Musíme se omluvit fanouškům. Podporovali nás celý zápas a my nic nepředvedli," kál se Kracík před fanoušky po ostudné porážce.

Pětačtyřicetiletý Michal Straka vedl tým od listopadu 2014, kdy vystřídal svého předchůdce Milana Razýma, jemuž dělal předtím tři roky asistenta. O konci svého angažmá u A týmu se dozvěděl od svého mladšího bratra Martina, šéfa klubu.

Reklama

Související témata: