Hlavní obsah

Play-off on-line: semifinále Slavia - Č. Budějovice

PRAHA

Hokejisté Slavie mají ve středu první možnost zajistit si postup do extraligového finále. Pražané vedou v semifinálové sérii nad Českými Budějovicemi 3:1 a mají k dispozici tři pokusy na to, aby splnili roli favorita. Jihočeši si naopak již nemohou dovolit zaváhání, pokud chtějí navázat na překvapení ze čtvrtfinále, v němž vyřadili vítěze základní části z Liberce.

Článek

Slavia vyhrála oba duely v jihočeské Budvar Areně, ale vždy až po velké bitvě. Jednou musely zápas rozhodnout až samostatné nájezdy, podruhé se hostům podařilo otočit ve třetí třetině vývoj utkání a zvítězit 4:3. Urputnou bitvu čekají Pražané i tentokrát na domácím ledě.

"Nesmíme myslet na to, že jsme ve vedení. Musíme se připravit a hrát jako normálně," řekl asistent trenéra Ondřej Weissmann. Slávisté mají v letošním play-off menší potíže s koncentrací v momentě, kdy vedou. "Snad se to nebude opakovat, ale těžko můžeme dělat něco jiného než hráče nabádat, aby nepolevili," prohlásil Weissmann.

České Budějovice trápí favorita i přesto, že mají problém se složením týmu. Zdravotní potíže vyřadily postupně Radka Bělohlava, Viktora Hübla a Jindřicha Kotrlu. Šrámy má i řada dalších hráčů a v sestavě Jihočechů se objevuje stále více juniorů. Hosté jsou i tak odhodláni nedat svoji kůži v Sazka Areně lacino.

"Soupeři nic nedarujeme, budeme bojovat. Hráči mají dobrou kondici, takže by se užší kádr neměl projevit," uvedl odhodlaně asistent trenéra Milan Kupka bezprostředně po minulém zápase. Obdobně se vyjádřil i hlavní kouč Josef Jandač. "Zápasy byly vyrovnané, ale štěstí se přiklonilo ke Slavii. Teď jsme ve stavu, že nemáme co ztratit," řekl Jandač.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.