Hlavní obsah

Vsetín slaví, ale nikdo neví na jak dlouho

VSETÍN

Vsetín opět zapíjí hokejový úspěch. Šestinásobný český mistr letos však neoslavuje další titul, ale záchranu v extralize. Teď sice hokejový národ na Valašsku křepčí radostí, jenže za pár týdnů může být všechno jinak. "Budoucností jsme se ještě nezabývali. Teprve před pár hodinami jsme zachránili extraligu a užíváme si to," řekl ČTK předseda představenstva Oldřich Štefl.

Článek

Ekonomicky nestabilní klub přežil další nejistou sezonu. Navzdory dluhům, chybějícím financím i hrozbám hráčů, kteří ještě v lednu uvažovali o stávce a protestní akci za nevyplacené mzdy. Nakonec se mužstvo před klíčovou částí sezony semklo a v šesti zápasech zrádné baráže zdolalo vítěze první ligy z Ústí nad Labem.

Kouč Břetislav Kopřiva však už ve středu večer naznačil, že za stejných podmínek mužstvo v extralize fungovat nemůže. "Na všechno je opravdu moc brzo. Od příštího týdne začneme řešit věci kolem příští sezony. Všichni věříme, že hokej na vrcholové úrovni bude ve Vsetíně dále, ale nic víc teď nemůžu říct, natož slíbit," uvedl Štefl.

Oslavy v plném proudu

Oslavy jsou na Lapači v plném proudu. Celoroční stres z hráčů i funkcionářů spadl a na budoucnost pár hodin po úspěchu v baráži nikdo nehledí. "Vyhrát baráž je psychicky mnohem náročnější než titul. Jde o existenci, což v play-off tak moc ne, tam můžete jenom získat," tvrdil asistent Rostislav Vlach, který mistrovské poháry ukazoval divákům ještě jako vsetínský kapitán.

Oslavy se protáhnou zřejmě až do konce týdne. Hokejisté je zahájili už na ledě ústeckého stadionu a po přejezdu do Vsetína na ně plynule navázali doma se svými nejvěrnějšími fanoušky. Kolem Lapače už slivovice znovu voní víc než jindy.

Pokladna zeje prázdnotou

Za pár dnů však Valachy zase čeká vystřízlivění a nový boj o přežití. Spolupráce s ruskými majiteli se nerozvíjí, klubová pokladna zeje prázdnotou, Vsetínu akutně schází generální sponzor. "Musíme udělat všechno pro to, abychom extraligu hráli dále, když už jsme ji udrželi. Když se spadne, klub to poškodí a může se z toho dlouhé roky vzpamatovávat," uvedl Kopřiva.

Reklama

Související témata: