Hlavní obsah

Rekord se přes čtrnáct tisíc diváků nevyšplhal

PRAHA

Přeplněná parkoviště, nacpané vagóny metra a fronty u vchodů do Sazka Areny. 13 844 diváků vytvořilo prvnímu finále mezi Slavií a Spartou extraligovou kulisu s příchutí diváckého rekordu.

Článek

Výsledná cifra, která o 325 lidí přesahuje dosud nejvyšší návštěvu play-off z pátého duelu Slavia-České Budějovice, je však trochu zklamáním. Před zápasem se odhadovalo, že by se mohla vyšplhat přes patnáct tisícovek diváků. Že se schyluje k nejvyšší návštěvě sezóny, však bylo zřejmé už v pátek, kdy byly dány vstupenky do prodeje.

"V pět ráno se lístky začaly prodávat a kolem čtvrté odpoledne bylo pryč celkem dvacet tisíc vstupenek na první dva finálové zápasy. Neuvěřitelné číslo," vykládal spokojeně obchodní manažer Slavie Ladislav Blažek.

Ceny oproti základní části přitom byly navýšeny až o 130 procent. Oficiálně se první kategorie vstupenek do prvních řad k ledové ploše dala koupit za 1150 korun, ale před halou hodinu před startem nedělního duelu byla občas nabízena až za dvě tisícovky.

"Největší porce lístků ale byla k dostání za 490 korun, což je vzhledem k pražskému finále adekvátní. Pro fan-club jsou vstupenky za 140 korun, pro děti za 35," ohrazoval se Blažek proti námitkám ohledně výše vstupného.

Vorel chtěl zmírnit zklamání z fotbalového derby

Opticky se zdála hala narvaná, jen kolem "kotle" sparťanů zívalo na diváky několik desítek prázdných sedadel. Do hlediště si našly cestu i řady známých tváří. Vstřebávat zklamání ze sobotního fotbalového derby pražských S přišel slávistický gólman Michal Vorel. Kamera, jež vysílá záběry na videokostku, si našla i trojnásobného kapitána mistrů světa Roberta Reichla a vyzývala jej k polibku s manželkou Karin.

Příznivci Slavie sice byli slyšet víc, ale jinak se ostrůvky fanoušků znesvářených táborů rozprostřely rovnoměrně po celém hledišti a k "rozeznání" byly jen při gólech a nájezdovém finále zápasu.

Reklama

Související témata: