Hlavní obsah

Musíme se zaměřit úplně na všechno, uvědomují si Chomutovští po poklesu formy

Chomutov

Pozitivní herní tvář z úvodní fáze extraligové sezóny hokejistům Chomutova poněkud vybledla. Piráti se vyhřívali na třetím místě tabulky, jenže poměrně rychle se propadli do jejího středu a momentálně neprožívají zrovna příznivé období. Svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky poněkud ustoupili ze své typické obětavosti, důslednosti a zarputilosti.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Chomutovský Ivan Huml (vlevo) a litvínovský hráč Jiří Gula.

Článek

„Právě na těchto atributech je styl kouče Růžičky postavený. Bohužel máme velké problémy. Předvádíme moc složitý hokej, nedáváme góly a ztrácíme spoustu bodů," glosoval asistent chomutovského trenéra Petr Martínek osm porážek z posledních jedenácti zápasů.

„Přitom si říkáme, jak hrajeme v některých pasážích dobře a parádně tam i tamhle - a efekt žádný. Musíme to změnit a vrátit se k hokeji ze začátku sezóny. Především se trápíme v koncovce," uvažoval asistent po nezdaru v derby s Litvínovem. „Vytvoříme si šance před prázdnou brankou, ale nepadne nám to do sítě. Na druhou stranu soupeř hrál velice obětavě, což rozhoduje ve vyrovnaných bitvách. My to neděláme," posteskl si Martínek.

Každý neúspěch mrzí

Souboj s Litvínovem byl pro někdejšího důrazného obránce specifický, protože je chomutovským odchovancem a během hráčské kariéry hájil i barvy severočeského rivala. „V Litvínově jsem hrál třeba s jeho současným kapitánem Trávníčkem. A poměrně dost jsem toho prošel i s litvínovským tahounem Viktorem Hüblem. Začínali jsme spolu v Chomutově, byli jsme ve stejném období i v pražské Slavii," zmínil zkušené postavy extraligy. „Ale neberu to tak, že porážka doma od bývalých spoluhráčů je hořká a horší, než s jinými soupeři. Každý neúspěch mrzí a v derby to tak někdy bývá. Zklamání jen trošku mírní výborná atmosféra, vyprodaná aréna - a radovat se mohl jen jeden tým a je škoda, že to nebyl Chomutov," realisticky hodnotil Martínek prestižní duel.

Piráti hledí s očekáváním k nadcházející reprezentační přestávce v soutěži. „Trošku si snad od hokeje odpočineme a nachystáme se na další zápasy s cílem, abychom šli výkonnostně nahoru," zamyslel se asistent. Chomutovští vědí, na čem potřebují zapracovat. „Momentálně se musíme zaměřit úplně na všechno. Vyvarovat se chyb v obraně a po vhazování. Jsou to maličkosti, ale i ze zdánlivých detailů vyplyne, že hráč soupeře se ocitne sám před brankou a zakončuje," přemítal Martínek.

A co případné zásahy do kádru? „Existují i možnosti s pohybem v sestavě. Vrátil se útočník Chlouba ze Slavie, který už nastoupil párkrát za Kadaň. Tam jsou i další adepti, byť se kadaňskému týmu v první lize moc nedaří. Není to ideální situace pro oba kluby, ale pokusíme se do příštího extraligového zápasu něco vymyslet," dodal chomutovský asistent.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.