Hlavní obsah

Hokejové finále on-line: Sparta vs. Slavia

PRAHA

Souboj o mistra hokejové extraligy bude za stavu 1:1 na zápasy pokračovat v hale pražské Sparty. Ta zatím v letošním play-off vyhrála doma všech pět utkání a od 17:00 se proti Slavii pokusí tuto sérii prodloužit. Celé utkání můžete na stránkách Sport.cz sledovat v podrobné on-line reportáži.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Sparťanské opory Ondřej Kratěna (vlevo) a Jaroslav Hlinka.

Článek

Ve finále Sparta ani jednou v utkání nevedla, přesto díky úspěšnému finiši a samostatným nájezdům vyhrála úvodní duel v libeňské Sazka Areně. Doma už by soupeřův náskok dotahovala nerada. "Je samozřejmě daleko lepší být ve vedení než neustále dotahovat. Potvrdilo se to i v posledním utkání základní části, kdy jsme dali dva rychlé góly, hráči ožili a vyhráli jsme 6:1," připomněl trenér Sparty František Výborný.

Hokej on-line na Sport.cz:
Finále: Sparta vs. Slavia

Sparta má kvůli zdravotním problémům dlouhodobě mimo hru dva klíčové útočníky Martina Chabadu a Martina Štrbu. Kvůli zraněnému kolenu nedohrál pondělní druhé finále obránce Jiří Vykoukal, ale dnes nastoupí. Slavia je kompletní.

Přestože poslední zápas na Spartě červenobílí nezvládli, dlouhodobě se jim na ledě městského rivala daří. Z posledních osmi zápasů tam vyhráli pětkrát a v play off je slávistická bilance ještě lepší. Sparta v něm doma vyhrála jediný z posledních sedmi zápasů, a to ještě v prodloužení. "Výhoda domácího prostředí se mezi těmito týmy maže," podotkl trenér slávistů Vladimír Růžička.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice