Hlavní obsah

Tygři v prodloužení dovršili velkolepý obrat. Zlín s novými trenéry neuspěl, Sparta vyhrála

Praha
Aktualizováno

Druhý Liberec ve šlágru 24. kola hokejovoé extraligy udolal třetí Kometu Brno 4:3 v prodloužení, ač 0:3 prohrával. Připsal si tak dvanáctou výhru v řadě. Vedoucí Třinec podlehl Hradci Králové 3:4 po prodloužení, čtvrtý Litvínov prohrál na ledě Sparty 0:3. V moravském derby vyhrála Olomouc nad Zlínem 3:1, Berany poprvé vedli noví trenéři Robert Svoboda s Martinem Hamrlíkem. Plzeň porazila Karlovy Vary 3:1, Chomutov Mladou Boleslav 2:1, Pardubičtí Vítkovice 3:0.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Liberce se radují ze svého prvního gólu proti Brnu

Článek
Fotogalerie

Lídra z Třince čekal pro něj neoblíbený Hradec Králové. Útočník domácích Jakub Petružálek hrál jubilejní 100. utkání v extralize a dal v něm také gól, ale z výhry se neradoval. Přetahovaná skončila prodloužením, v němž uspěli Východočeši. V 62. minutě rozhodl Kukumberg. Hradec proti Třinci bodoval pošesté v řadě.

Na vedoucí Oceláře už se po dvanácté výhře za sebou dotáhl Liberec. Bílí Tygři přitom už v deváté minutě zápasu prohrávali s Kometou 0:3. Domácí ale v každé třetině zaznamenali po jedné trefě a vynutili si prodloužení, které v 63. minutě rozhodl Dominik Lakatoš. Brňané tak padli počtvrté z posledních pěti zápasů a na vedoucí tandem ztrácí tři body.

Hokejová Tipsport extraliga, 24. kolo:
Třinec - Hradec Králové 3:4 po prodloužení
Branky: 19. a 38. Marosz, 4. Petružálek - 12. Červený, 17. Džerinš, 31. Köhler, 62. Kukumberg
Olomouc - Zlín 3:1
Branky: 8. Ostřížek, 37. Laš, 48. Herman - 41. Bukarts
Plzeň - Karlovy Vary 3:1
Branky: 5. Svoboda, 33. Lev, 60. Kubalík - 14. Davídek
Chomutov - Mladá Boleslav 2:1
Branky: 21. Vondrka, 27. Skokan - 49. Hyka
Liberec - Brno 4:3 po prodloužení
Branky: 15. Jelínek, 22. Vitásek, 48. Svačina, 63. Lakatoš - 4. Zohorna, 6. Nečas, 9. Kováčik
Pardubice - Vítkovice 3:0
Branky: 12. a 39. Tomášek, 55. Rolinek.
Sparta - Litvínov 3:0
Branky: 40. Hlinka, 51. Kumstát, 52. Čajkovský

V souboji dvou trápících se týmů jedenáctá Olomouc udolala o příčku horší Zlín. Hanáci zlomili sérii pěti proher v řadě, Berani čekají na vítězství už sedm duelů. Navíc už šest zápasů nezískali ani bod. Místo odvolaných trenérů Vlacha s Juríkem mužstvo premiérově a neúspěšně vedli Svoboda s Hamrlíkem.

Plzeň v západočeském derby zastavila rozlet soupeře. Karlovarští před tímhle kolem stále zůstávali u dna tabulky, díky čtyřem zápasům za sebou, v nichž dokázali bodovat, ale za třináctými Pardubicemi zaostávali už jenom o skóre. Teď už jsou na tom zase hůře. Škodovka po dvou zápasech, kdy vyšla naprázdno, zabodovala naplno. Vyhrála i druhé regionální derby sezóny.

Šestý Chomutov vyzval osmou Mladou Boleslav, která na něj ztrácela pouhý bod. Piráti potvrdili formu, vyhráli počtvrté v řadě. Oba góly vstřelili ve druhé třetině.

Kacetl při debutu vychytal nulu

Pardubice se musely obejít bez gólmanské jedničky Brandona Maxwella, jehož za porušení interních pravidel dočasně vyřadily z týmu. V brance Dynama se tak poprvé objevil Ondřej Kacetl, jenž tento týden přišel na měsíční hostování z Hradce Králové. A vychytal nulu.

Dlouho bezbrankový duel na ledě Sparty rozhodla obrovská minela litvínovského obránce Kokeše devět sekund před druhou sirénou, po níž Jaroslav Hlinka nasměroval domácí za třetí výhrou v řadě. Tu jistili Kumstát s Čajkovským. Tomáš Pöpperle vychytal druhé čisté konto v sezóně.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice