Hlavní obsah

Jubilant Kubiš sejmul Spartu a nechápal Barinku: Taková férovka, divil se jeho hrazdě

Praha

Nastoupil k jubilejnímu šestistému extraligovému utkání a spolu se spoluhráčem brankářem Liborem Kašíkem se stal zlínským hrdinou. Útočník Pavel Kubiš totiž k triumfu 3:0 na ledě Sparty, kterou Berani porazili po pěti zápasech, přispěl dvěma góly. „Pro nás je to strašně důležité vítězství i kvůli psychice,“ radoval se Kubiš, jenž dres zlínského áčka obléká nepřetržitě už třináct sezón.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Zlínský útočník Pavel Kubiš (vpravo) se se spoluhráčem Jiřím Marušákem raduje ze svého druhého gólu proti Spartě.

Článek

Věděl jste vůbec, že jste odehrál 600. utkání?

Ve čtvrtek mi to volal bratránek a gratuloval mi. Překvapuje mě, že jsem vydržel tak dlouho. I když to někdo nepokládá za ohromné číslo, já z toho mám radost. Navíc dvojnásobnou, kvůli dvěma gólům a výhře budu na zápas rád vzpomínat.

Svou trefou do prázdné branky jste skóre uzavřel, na konci první třetiny jste zvyšoval na 2:0 po důrazu před brankou. Nepřekvapilo vás, že vám sparťanští obránci dopřáli na druhou dorážku tolik času?

Těžko budu dávat nějaký hezký góly. U toho prvního jsem vlastně ani nevěděl, že jsem dal gól. Nevěděl, kde jsem, protože jsem dostal hrazdu za krk (od obránce Sparty Michala Barinky). Myslím, že byla docela zbytečná. Taková férovka... (ironicky se pousměje)

Hodně vám dva góly v první třetině pomohly pro zbytek duelu?

I když jsme je dali, podle svých představ jsme nehráli. Sparta nás přestřílela, jenže my jsme snad z každé rány dali gól. Byla to taková šťastná třetina.

Ustáli jste ji i díky gólmanovi Liboru Kašíkovi, který vás držel celý zápas. Jaké máte pro jeho výkon slova?

Zachytal famózně, Sparta opravdu měla dost šancí. Říkali jsme mu, že jestli chce, abychom vyhrávali, musí začít chytat přesně takhle. Jsou to moc důležité tři body, protože na Spartě, v Holešovicích i O2 areně, se vyhrává strašně těžko. Sparta vždycky byla a bude hodně silná. I kdyby byla v tabulce třináctá.

Díky výhře jste se posunuli do elitní desítky. Co to pro vás znamená?

Vůbec nic, pořád se musíme dívat za sebe, kde je to našlapaný. Doufám ale, že desítku udržíme, nebo se třeba ještě posuneme výš.

Osobně se cítíte v pohodě? Na svém kontě máte deset gólů a stejný počet asistencí, lepší bilanci jste neměl v žádné sezóně...

Bodově se mi daří, ale i když to možná vyzní divně, hokej mě někdy daleko víc bavil v předešlých sezónách, v nichž jsem sice strávil na ledě míň času, ale hráli jsme na špici. Hrál jsem sice deset minut za zápas, ale chodil jsem na oslabení a měl radost, že jsem týmu nějak pomohl a dařilo se mu. Poslední tři roky se pořád plácáme nahoru dolů. A být dole je psychicky náročné.

Reklama

Související témata: