Hlavní obsah

Snad zůstaneme v elitní šestce, doufá hradecký útočník Jarůšek

Liberec/Hradec Králové

V první šestce kanadského bodování hokejové extraligy figuruje i královéhradecký útočník Richard Jarůšek. Týmu už pomohl šestnácti góly a čtyřiadvaceti asistencemi, ale výš než osobní hodnocení staví snahu po co nejlepší pozici Mountfieldu v tabulce s výhledem na play off.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Sparťan Richard Nedomlel (vlevo) v souboji s Richardem Jarůškem z Hradce Králové.

Článek

Jak se s odstupem ohlížíte za soubojem Hradce Králové na ledě lídra v Liberci?

Jelikož jsme nezískali ani bod po prohře 1:2, tak to nebylo v pořádku. Udělali jsme dvě individuální chyby a z toho padly liberecké góly. To se nesmí stávat, jestli chceme pomýšlet na výhru.

Bylo těžké vzdorovat Bílým Tygrům?

Narazili jsme na mistra, který po loňsku je znovu na špici. Ne nadarmo vedou extraligu s velkým náskokem a prokazují formu. Od druhé třetiny jsme s nimi hráli vyrovnaný zápas, a kdybychom proměnili šance, mohlo to vypadat jinak.

V čem je Liberec odlišný od ostatních soupeřů?

Hrají týmově, což není klišé, ale realita. Dohrávají i osobní souboje a zdobí je i další věci, v nichž ukazují svoji sílu a kvalitu.

Zajímavé je, že všechny čtyři zápasy Hradce s Libercem v základní části skončily vítězstvím domácího týmu o gól.

To svědčí o vyrovnanosti, ale nepřikládal bych tomu nějaký zásadní význam. Prostě se bojovalo až do konce. A v takových duelech rozhodují i maličkosti.

Co pro hradecký celek znamená aktuální čtvrté místo v tabulce čtyři kola před závěrem základní části?

Díváme se hlavně na to, abychom zůstali v elitní šestce. Snad se nám to podaří. Kdybychom se posunuli ze čtvrté příčky ještě o kousek dopředu, bylo by to pozitivum. Čím skončíme výš, tím lépe.

Reklama

Související témata: