Hlavní obsah

Hykův hattrick sebral Pirátům vítr z plachet. Boleslavského kanonýra motivuje i přítelkyně

Chomutov

Šok pro hokejové Piráty. Hattrick boleslavského Tomáše Hyky na úvod předkola extraligového play off na chomutovském ledě jim sebral vítr z plachet a úplně je odzbrojil. Mladá Boleslav přestřílela soupeře rozdílem třídy

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Mladoboleslavský střelec Tomáš Hyka se v úvodním utkání předkola play off na ledě Chomutova blýskl hattrickem.

Článek

Výhra hostů 7:1 mluví za vše. „Byli jsme na soupeře výtečně připraveni a zaskočili ho dobrým pohybem. Já osobně můžu být jen rád, že mi to od začátku takhle lepí. A nejen mně. Navíc mám přítelkyni z Chomutova, takže do této série si nesu zvláštní motivaci a doufám, že teď už fandí nám," usmíval se Hyka, který už ve 20. sekundě zařídil boleslavské vedení.

Proměnil trestné střílení nařízené za faul Dlapy, který se Hykovi při jeho úniku zoufale vrhnul pod nohy. Při svém druhém střídání pak nejproduktivnější boleslavský útočník bleskově zužitkoval přesilovku a Chomutov jen užasle sledoval, jak demoliční čety hostů předvádějí efektivní zakončení. Nepohlídali jsme si začátek, pak už to s námi šlo z kopce," řekl obránce Jan Rutta. „Rychle jsme dostali dva góly, to nás poznamenalo a zrodil se strašidelný výsledek," věděl domácí kapitán Michal Vondrka.

Mladá Boleslav vedla už po první třetině 4:0. Chomutov, jemuž scházel nemocný centr Růžička, si přesto ve druhé části sice vynutil výraznou střeleckou převahu (22:3). Jenže střídající gólman Král propustil všechny boleslavské střely do sítě, a tak se Laco zase vrátil do branky. „Jak jsme lacino inkasovali, tím nám spadlo i sebevědomí," cítil Vondrka. „V úterý se ale hraje znovu a možná je lepší dostat takový kotel než prohrát těsně," dodal Rutta.

Hostům vyšlo prakticky všechno. Za hrdinu byl i jejich gólman Maxwell, jenž předvedl 45 úspěšných zákroků. „Napadalo nám to tam a Brandon skvělým způsobem zavřel branku," ocenil Hyka. „Dával týmu klid. Má ze zámoří návyky, které jsou velmi profesionální. Jeho přístup k tréninku, tak uvažování bych označil za parádní," chválil kouč František Výborný brankáře, který přišel do Boleslavi až v lednu jako nechtěný z Pardubic.

Reklama

Související témata: