Hlavní obsah

Trest za hrubku! Rozhodčí poškodil Plzeň, dostal stop na čtyři utkání

Praha

Čtyři zápasy stop. Takový je verdikt Komise rozhodčích ČSLH, která potrestala hokejového rozhodčího Roberta Čecha za chybu, kterou udělal v úterním utkání Plzně ve Vítkovicích v předkole play off. V 50. minutě sudí přehlédli seknutí obránce Ostravanů Karola Slobody do hole Dominika Kubalíka. Namísto dvojnásobné přesilovky pro Západočechy domácí z brejku snížili, utkání následně v prodloužení otočili a jediné vítězství je dělí od postupu do čtvrtfinále.

Foto: Adolf Horsinka, ČTK

Plzeňský obránce Miroslav Preisinger a brankář Matěj Machovský se ve Vítkovicích sice v úvodním utkání předkola play off snažili, ale porážce 1:3 nezabránili.

Článek

„Pochybení, které mělo přímý vliv na výsledek utkání, vyhodnotila komise jako závažné a následný přístup hlavních rozhodčích ke komunikaci s oběma střídačkami jako nevyvážený. Na základě uvedených skutečností potrestala komise rozhodčích ČSLH hlavního rozhodčího Roberta Čecha zastavením činnosti na 4 utkání Tipsport extraligy, na která již byl nebo na která měl být delegován," napsal tiskový mluvčí ČSLH Zdeněk Zikmund.

Hosté mohli hrát přesilovku pět na tři, vše bylo ale jinak a Indiáni nyní musí dohánět dvoubodovou ztrátu, v předkole play off prohrávají 0:2 na zápasy, třetí utkání se hraje dnes na západě Čech.

„Je to série na tři vítězné zápasy a my už si teď nemůžeme dovolit zaváhat. Kvůli hrubému ovlivnění utkání. Vím, že chyby děláme každý, jenže tenhle zákrok viděl celý stadión i všichni diváci u televizních obrazovek. Jenom rozhodčí ne. Ať si každý udělá obrázek sám," řekl v rozhovoru pro Sport.cz asistent trenéra plzeňských hokejistů Tomáš Vlasák.

Na základě podnětu plzeňského týmu se disciplinárka přiklonila na stranu Západočechů i ve druhém případě, který se týkal výkonu sudího Petra Laciny během pondělního úvodního utkání série. V jeho závěru byl v 57. minutě za stavu 2:1 pro Vítkovice vyloučen plzeňský forvard Martin Procházka za nafilmovaný pád.

Komise sice uznala, že z úhlu pohledu hlavního rozhodčího Procházkův pád některé známky přestupku vykazoval, ale plzeňský útočník se ho nedopustil. "Hráč byl předtím prokazatelně zasažen do obličeje koncem brankářské hole a jeho následné potrestání bylo chybou, třebaže rozhodčí neměl ze svého postavení šanci zásah vidět," uvedla komise.

Lacina byl za své pochybení, jež mohlo mít vliv na výsledek zápasu, a také za chybnou proceduru při komunikaci s hlavním trenérem Západočechů po skončení první třetiny potrestán finanční pokutou ve výši poloviny odměny, která náleží hlavnímu sudímu za odřízené utkání.

Reklama

Související témata: