Hlavní obsah

Sami dostáváme Brno na koně, lituje sparťan Řepík. Inspiraci k obratu hledá v předkole

Praha

Takhle si hokejová Sparta vstup do extraligového play off určitě nepředstavovala. Domácí porážky s Brnem, kterým pokaždé předcházela ztráta vedení ve třetí třetině, narušují pražskému celku psychiku a hlavně postupové plány.

Ohlasy po druhém utkání mezi Spartou a BrnoVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

„Ještě to rozhodně není ztracené. Musíme si teď vzít návod od mužstev, která postoupila z předkola a přitom také prohrávala v sérii 0:2. Pořád věřím, že tam cesta je, do Brna musíme jet v pátek s čistou hlavou a něco na ně vymyslet," uvažoval útočník Michal Řepík s tím, že když Kometa uspěla dvakrát v Praze, proč by Sparta nemohla totéž předvést koncem týdne v Brně.

„Nic není nemožné, ale naše situace je velmi vážná, to si musíme připustit. Brnu jsme to ale i podruhé tak trochu sami darovali kardinálními chybami," mínil trenér Jiří Kalous. „Dostáváme soupeře sami na koně a dvěma porážkami na vlastním ledě jsme si přivodili docela výrazné komplikace," cítil Řepík, který v druhém utkání otevřel skóre.

Na vyrovnání po nepřesné rozehrávce Sparty ve vlastním obranném pásmu pak ještě za 101 sekund odpověděl z přečíslení Kumstát, jenž vytvořil klubový rekord odehraným 249. extraligovým zápasem bez přerušení.

Osudné pro domácí ale bylo nevyužití 75 vteřin dvojité početní výhody. „Tam to bylo trestuhodně sehrané, vůbec na nás nějak doléhá impotence našich přesilovek," říkal viditelně nervózní Kalous, jehož svěřenci jakoby nepoučeni prvním zápasem zase v závěru přenechali aktivitu Brnu.

Další početní výhoda při trestu Martina Erata pak nevyšla Spartě vůbec. Naopak tam ujel ve vlastním oslabení Mallet a překonal Pöpperleho, čímž vyrovnal na 2:2. „Pustit je takhle do brejku, to byla fatální hrubka," uznal Řepík.

Poslední ránu do vazu dostala Sparta po 186 vteřinách prodloužení, kdy rána Jozefa Kováčika prosvištěla do její brány. „Byla to Jožova fantastická střela země-vzduch," ocenil brněnský asistent Kamil Pokorný. „Radovat se ze dvou nečekaných výher na pražském ledě budeme jen do půlnoci, pak už se začneme chystat na domácí dřinu, abychom byli v pátek zase správně soustředěni," mínil 37letý brněnský obránce.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice