Hlavní obsah

Tygři zahnaní do kouta. Bohužel se nedržíme své hry, lituje kanonýr Lakatoš a skládá poklonu Brnu

Liberec

Do takhle složité situace se hokejisté Liberce během posledních dvou let v extraligovém play off nikdy nedostali. Při loňském suverénním tažení za titulem ani na letošní cestě do finále se svěřencům Filipa Pešána nestalo, že by prohráli dvě utkání po sobě, navíc na domácím ledě. Brno nyní ale dokázalo zahnat Tygry do kouta.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor druhého gólu Dominik Lakatoš (31) z Liberce a brankář Brna Marek Čiliak.

Článek

Kometa vede 2:0 na zápasy zaslouženě. „Druhé utkání od začátku režíroval soupeř, ale občas se i stane, že celek, který je horší, takový zápas nakonec vyhraje. Věřil jsem tomu do poslední chvíle, že i když jsme byli pasivnější, že třeba dokážeme z minima šancí rozhodnout," uvedl liberecký kouč Filip Pešán.

„Třikrát Liberec vyrovnal naše vedení, na gól v prodloužení už ale odpovědět nemohl," ulevilo se brněnskému asistentovi Kamilu Pokornému. „Bohužel přišla krásná individuální akce Kvapila, která v nastavení rozhodla zápas," doplnil zklamaný liberecký trenér a nyní musí přesvědčit své mužstvo, že dokáže uspět v Brně. „Jestliže jsme prohráli dvakrát doma o gól, proč bychom neměli naopak o gól vyhrát na ledě soupeře my," přemítal.

Hráči sami dobře cítí, jaký balvan si domácími nezdary navalili na cestu k obhajobě titulu. „Bude to teď pro nás krajně složité, ale neházíme flintu o žita a já neustále věřím, že jako tým ještě dokážeme se sérií něco udělat," prohlásil liberecký útočník Dominik Lakatoša a nečekaně složil poklonu soupeři.

Všechna čest, Brno předvádí opravdu výborný hokej, my se ale bohužel nedržíme své hry. Hlavně jsme laxní v obranném pásmu, kde to chybami vyloženě nabízíme soupeři. Už bych to ale nerozmazával, domácí zápasy musíme hodit za hlavu a v Brně to na ně zkusit nějak jinak," uvažuje s osmi góly nejlepší liberecký střelec v play off.

Jestli se ale Tygři nedokážou v Brně správně zakousnout do svého soupeře, může finále skončit už ve středu. „Všichni už si teď asi myslí, že má Kometa titul v kapse, ale já si to nemyslím. I když se v Brně hraje každému těžko, ještě zkusíme na soupeře něco vymyslet," sliboval Pešán.

V brněnské kabině ale všichni krotí přehnanou euforii. „Rád bych všechny, kdo si myslí věci, o nichž mluvil kolega, ujistil, že hráči ani realizační tým Komety žádné takové iluzi nepodléhají. I když odvážíme z Liberce maximum v podobě dvou vítězství, musíme i do domácího pokračování série jít neustále s pokorou a nikdo se zatím nedívá dál než ke třetímu zápasu, abychom na něj byli správně nachystaní," řekl Pokorný. „Je důležité zůstat nohama na zemi, ještě pořád nám chybí dvě výhry," upozornil obránce Jozef Kováčik.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice