Hlavní obsah

Zlín - Jihlava 3:2 SNNevídaný maratón! Zlín s Jihlavou si přípravu protáhly až do 15. série nájezdů

Praha
Aktualizováno

Maratónem nájezdů si okořenili dnešní přípravný souboj na nový ročník extraligy hokejisté Zlína a nováčka nejvyšší soutěže Jihlavy. Až v 15. sérii rozhodla zápas pro domácí letní posila z Lotyšska bek Ralfs Freibergs. Po delší době okusili porážku hráči Pardubic, kteří nestačili na Olomouc a podlehli 1:2. Stejným výsledkem prohrál i Chomutov s Litvínovem. Vítkovice nestačily na švýcarské Ambri.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační snímek.

Článek

Jeden z gólů Zlína v základní hrací době zaznamenal ofenzivní lídr Beranů minulé sezóny a jejich nejlepší střelec Roberts Bukarts. U vyrovnávací trefy Davida Noska na 2:2 z 53. minuty si pak asistenci připsal jeho bratr Rihards. Prodloužení nerozhodlo, utkání se tak protáhlo až do nájezdů.

Ty měly neobvyklý průběh a především délku. Ve třetí sérii uspěl jeden z jihlavských střelců předchozího průběhu zápasu Lukáš Anděl, ale Antonín Honejsek hned odpověděl. V osmé sérii si v opačném gardu vedli stejně domácí Jiří Ondráček a hostující Hlinka, který jel dohromady celkem třikrát.

Stejný počet pokusů absolvoval i Roberts Bukarts, úspěšný však nebyl ani jednou. Až v 15. sérii rozhodl Freibergs, Filip Surovka nedal.

Chomutov po dvou předchozích výhrách neuspěl. Úterní výhru 3:1, kterou si odvezl z Litvínova, mu dnes soupeř vrátil, byť pouze jednobrankovým rozdílem po výsledku 2:1. Piráti sice po první třetině vedli, ale Josh Nicholls vyrovnal a v 54. minutě rozhodl Jakub Černý.

Pardubičtí měli na kontě sérii tří výher. Po dnešku si pohoršili, když v desátém vystoupení během přípravy utrpěli třetí porážku. Ani jedna však nebyla vyšší než jednobrankovým rozdílem. Hanáci vedli po dvou třetinách 2:0, Tomáš Rolinek už dokázal pouze snížit.

Ostravané na závěr švýcarského soustředění, během něhož odehráli čtyři utkání, museli vstřebat těsnou porážku 3:4 s týmem Ambri-Piotta. V sobotu porazili Kloten, následně podlehli Zugu a předčili Langnau. Domů se tak vracejí s dvěma výhrami a dvěma porážkami.

Dnešní vystoupení Vítkovic přineslo divokou první třetinu, v níž sice za "domácí" dvakrát skóroval člen širšího reprezentačního kádru Lukáš Lhoták, ale stejně si vedl v dresu extraligového celku i Rostislav Olesz. Další gól navíc přidal Roman Szturc. Jenže hosté vedení 3:2 po první části neudrželi. Sami další gól nepřidali a naopak dvakrát inkasovali.

Přípravné hokejové zápasy:
Piráti Chomutov - HC Verva Litvínov 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
Branky: 15. Skokan - 21. Nicholls, 54. J. Černý
HC Dynamo Pardubice - HC Olomouc 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Branky: 54. Rolinek - 12. Laš, 36. Jergl
Aukro Berani Zlín - HC Dukla Jihlava 3:2 po sam. nájezdech (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0)
Branky: 12. Roberts Bukarts, 53. Nosek, rozhodující sam. nájezd Freibergs - 14. Bryhnisveen, 43. Anděl
HC Ambri-Piotta - HC Vítkovice Ridera 4:3 (2:3, 1:0, 1:0), hráno v Biasce
Branky: 6. a 11. Lhoták, 40. Berthon, 47. Lauper - 1. a 13. Olesz, 10. Szturc.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice