Hlavní obsah

Na titul s Plzní si zavzpomínám až později, teď chci pomoci Chomutovu, říká obránce Slovák

Chomutov

Zkušený slovenský obránce Tomáš Slovák v létě doplnil obranné řady chomutovských Pirátů v extralize. A podle očekávání se zařadil mezi stabilní hráče týmu už během přípravného období na ledě. „Do sezóny půjdeme s pokorou a cílem zabojovat v každém zápase,“ nastiňuje Slovák svoje předsevzetí v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Josef Pešout

Tomáš Slovák.

Článek

V chomutovském klubu jste působil už v minulosti, ještě v době jeho prvoligové éry. Jaký byl návrat na sever Čech?

Tehdy jsme hrávali na starém zimním stadiónu. Teď je v Chomutově skvělé zázemí i výborná parta chlapců. Pomáháme si navzájem a myslím, že komunikace je na dobré úrovni.

Vzpomenete si na svůj mistrovský titul s Plzní v roce 2013?

Už je to několik let. Byli tam vynikající hráči - Martin Straka, Tomáš Vlasák, Honza Kovář, Jakub Jeřábek, brankář Marek Mazanec a další. Ale momentálně se soustřeďuji na současnost a možná si zavzpomínám až po skončení kariéry. Bilancovat a dívat se dozadu, na to je ještě čas.

V Plzni jste nastupoval i během minulé sezóny.

Přišel jsem tam v průběhu herní krize. Přesto jsme se dostali do předkola play off. Předtím jsem se však v lednu zranil a odehrál jsem málo zápasů.

Bylo těžké se po zranění propracovat do formy?

Dával jsem nohu do kupy a měl jsem možnost se připravit. Myslím, že po silové stránce jsem v pořádku. Navíc už máme za sebou dvouměsíční tréninkovou fázi.

Z Chomutova odešli po účasti v extraligovém semifinále klíčoví obránci Rutta, Skinner, nadějní útočníci Kämpf, D. Kaše i další hráči.

Odchody k hokeji patří. Je to tak v každém týmu a nijak bych to neřešil.

Co říkáte na spolupráci s brankáři?

Samozřejmě je tady Jánko Laco. V přípravě se v dobrém světle ukazuje Štěpán Lukeš. Věřím, že oba vytvoří dobrý tandem.

Jak pohlížíte na chomutovské ambice v příští extraligové sezóně?

Nejsou přehnané cíle. Jsme pokorní a chceme zabojovat v každém zápase. Doufám, že to tak bude, abychom získávali body hned od začátku. Prostě věříme tomu, že se dostaneme do desítky v tabulce.

Reklama

Související témata: