Hlavní obsah

Moje přání? Zvednout pohár a potichu odejít, říká kapitán Mountfieldu

Hradec Králové

Je hladový po úspěchu. Mountfield HK přes léto výrazně posílil a kapitán týmu Jaroslav Bednář cítí obrovskou šanci na možná poslední triumf v jeho bohaté hokejové kariéře. Čtyřicetiletý veterán se pokusí našlapané Východočechy dovést k extraligovému titulu.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Hradecký kapitán Jaroslav Bednář (vpravo) a Teemu Väyrynen z Turku v zápase Ligy mistrů.

Článek

V minulé sezóně jste slavili historický bronz. Věříte, že letos prorazíte i finálové brány a umístění ještě vylepšíte?

Snad se to povede. Je tu výborná parta a budeme se hnát dopředu. Už když jsem viděl seznam hráčů, které klub chce přivést, bylo mi jasné, že ambice budou jiné než loni. Ze svého pohledu můžu říct, že cokoliv jiného než finále bude zklamání.

Liga ale bude znovu vyrovnaná. Ambicemi se netají ani další týmy...

To je pravda, první pětka bude fakt těžká. Nahoře budou hrát Brno, Liberec, Třinec, Sparta. Stoprocentně bych nevynechal Plzeň. Budou nepříjemní a víme, co Martin Straka dokáže. A pozor i na Vítkovice, které jsou pro mě také černým koněm.

Uvědomujete si, že vás čeká už čtyřiadvacátá sezóna kariéry?

To jsou strašná čísla. Já tohle vůbec nesleduju, ale je to opravdu tak. Věk bohužel nezastavíte. Chtělo by to ještě jednou zvednout nad hlavu pohár a potichu odejít. Je to moje přání.

Dva roky jste nastupoval v lajně s Romanem Kukumbergem. Jak se těšíte na spolupráci s ostříleným centrem Petrem Koukalem?

Petr je rozdílový hráč, zase jiný než Roman. Jsem přesvědčený, že by to mělo dobře šlapat. Akorát k sobě hledáme střelce.

Bude jím Lukáš Cingel, který s vámi naskakoval v útočné formaci?

My si z něj kvůli tomu děláme legraci, protože já ani Petr moc nestřílíme a někdo prostě musí. Lukáš také občas něco vymýšlí. Uvidíme. Necháme to asi na beky. (úsměv)

Nemáte po zranění Patrika Rybára obavy ze situace v brankovišti?

Přišel Kuba Sedláček, což je velice dobrý gólman. Výborně pracuje na tréninku a je těžké mu dát gól. Přesto je ale pro mě trochu nepochopitelné, že až půl roku po konci sezóny se zjistilo, že Patrik má špatnou nohu. Ale stalo se a doufám, že se brzy vrátí.

Los vám nepřál. V prvním extraligovém kole se představíte v Liberci na ledě vicemistra a poté hostíte obhájce titulu z Brna.

Bude to těžká prověrka, ale už se na ni těšíme. Musíme do toho jít od prvního kola a hned urvat ze začátku body, aby se nám hrálo líp. Loni to bylo obráceně.

Do Hradce stále dojíždíte z Prahy?

Ano. Jen když máme po zápase druhý den trénink, přespím tady na hotelu. Režim je stejný, akorát jsem zjistil, že moje tělo už potřebuje větší odpočinek. Hraje se mi pak lépe.

K vašim oblíbeným zálibám patří rybaření. Vyčistil jste si po sezóně u vody hlavu?

Letěli jsme s tátou ke kamarádům do Španělska. Během šesti dnů jsme si přišli na svoje, i když úlovků bylo tolik, že jsme byli až unavení. Odpočinek byl spíš psychický než fyzický.

Ulovil jste nějaký pěkný kousek?

Já chytám jen candáty, ale pomohl jsem kamarádovi vybouchat sumce, který měl 228 cm.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice