Hlavní obsah

Gulaš dal Spartě vítězný gól a vyhlížel narození potomka. Jeho parťák chválil Kratěnu

Plzeň

Tři výhry při impozantním skóre 19:4! Hokejisté Plzně v domácí aréně dál řádí jako tajfun. O body je v nedělním 5. kole Tipsport extraligy neobrala ani pražská Sparta, i když zkraje druhé třetiny během 97 vteřin smazala dvoubrankové manko a protivníkovi místy zatápěla.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Plzně Milan Gulaš.

Článek

„Před vlastními fanoušky hrajeme agresivněji. Na herní situace se asi víc koncentrujeme, venku nám to tolik nevychází," připomněl Gulaš, že jeho tým získal na ledě soupeřů dosud jen bod. "Musíme taky vylepšit přesilovky, z nichž nám zatím góly moc nepadají," všiml si.

Křídelník elitní formace ve třetí třetině obstaral Západočechům klíčový náskok 4:2. „Měl jsem na zádech dva hráče. Vystřelil jsem a ani nevím, kam to letělo," přiznal Gulaš, jenž každým dnem očekává narození potomka. „V první třetině jsem se podíval na telefon, jestli už náhodou nemám dceru na světě. Zatím ještě ne," usmíval se.

Parta Martina Straky vstoupila do prestižní bitvy pořádně zhurta. Byla pohyblivější a bouřlivé publikum bavila nápaditými akcemi. Zásluhou Kratěny a Kodýtka si zaslouženě vypracovala dvougólový náskok, o který však po pauze bleskově přišla. „Samozřejmě nám po vyrovnání nezbývalo nic jiného, než se do utkání zase vrátit. Naštěstí soupeř hru nepřevzal," oddechl si další z hrdinů večera Tomáš Mertl, jenž ve 34. minutě zařídil Škodě v přesilovce vedení 3:2.

Černoch: Prospali jsme začátek

„Ondra Kratěna to udělal výborně. Puk prošťouchl, přeskočil obránce a tím jsme se dostali do přečíslení dva na jednoho. Dostal jsem dlouhou a přesnou nahrávku. Na nic jsem nečekal a hned vypálil. Gólman se nestihl přemístit, i když jsem chtěl puk zvednout, nakonec skončil v brance," radoval se šikovný centr.

Sparta se chtěla na západě Čech oklepat z facky, kterou v úterý obdržela ve Vítkovicích. Jenže v utkání tahala za kratší konec a přestože v samém závěru zadělala na drama, na body už nedosáhla.

„Začátek jsme zaspali a neplnili pokyny. Byli jsme všude pozdě. Pak jsme se sice zvedli, začali bruslit a srovnali, jenže přišel laciný třetí gól a pak už to v Plzni bylo těžké. Soupeř hodně bruslí, po této stránce je jedním z nejlepších týmů v extralize," utrousil sparťanský forvard Jiří Černoch, jehož druhá trefa v sezóně Pražany od druhé prohry v řadě neuchránila.

Reklama