Hlavní obsah

Plzeň dál vede extraligu. Brno padlo se Zlínem. Třinec ovládl derby. Jihlavě se zdařil obrat, poslední udolal Spartu

Aktualizováno

Plzeň dál vládne hokejové extralize. V 17. kole udolala 1:0 další celek z popředí tabulky - Hradec Králové. Na programu dnes bylo i dalších pět zápasů. Dosud druhé Brno s navrátilcem Martinem Nečasem podlehlo Zlínu 2:3 po nájezdech, třetí Třinec urval body z Vítkovic, kde vyhrál 2:1. Další zápasy: Pardubice - Mladá Boleslav (3:0), Jihlava - Chomutov (4:3 sn) a Litvínov - Sparta (4:3). Ve čtvrtek předehrál kolo Liberec s Olomoucí, Tygři vyhráli 3:2 po samostatných nájezdech.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Jaroslav Kracík, střelec jediného gólu Plzně proti Hradci, a jeho spoluhráč Michal Moravčík.

Článek
Fotogalerie

Urputnou bitvu v Plzni rozhodl ve 34. minutě útočník Jaroslav Kracík. Mounfield gólově odpovědět nedokázal a po čtvrté prohře na západě Čech v řadě ukončil devítizápasovou bodovou sérii. Brankář Indiánů Miroslav Svoboda udržel podruhé za sebou a celkově potřetí v sezóně čisté konto.

Třinec teoreticky mohl poskočit až na první příčku. Nepodařilo se mu to, i když ovládl derby v Ostravě. Vítkovicím tak oplatil úterní porážku. Rozhodující gól vstřelil před vyprodaným hledištěm Daniel Rákos. Nečekaným hrdinou Ocelářů byl ovšem i gólman Jan Strmeň, který v aktuální sezóně zasáhl teprve do třetího utkání a domácím pochytal řadu šancí.

Zlínský Beranům pomohl k výhře v Brně výborným výkonem brankář Libor Kašík a také útočník Tomáš Fořt, jenž vstřelil jednu branku v běžné hrací době a proměnil také rozhodující nájezd. Dvě asistence si v brněnském týmu připsal Martin Erat. Kometa dvakrát vyrovnala, ale po nájezdech padla.

Poslední Litvínov zabral, po šesti týdnech naplno bodoval. O osmé domácí výhře Severočechů nad Pražany v řadě rozhodl v čase 59:03 útočník Viktor Hübl. Sparta tak prohrála potřetí za sebou, Litvínov bodoval popáté v řadě.

Nováček z Vysočiny přivítal pátý Chomutov, který Jihlavu letos porazil 4:3 v prodloužení. Domácím se zdařila dokonalá odveta. Jen s tím, že vyhráli až po nájezdech. Dukla přitom otočila nepříznivý stav 0:3 a vyhrála druhý z posledních pěti zápasů.

Pardubické Dynamo porazilo Středočechy poprvé od prosince 2015 (po sérii šesti porážek) a přibližuje se jim ve druhé polovině tabulky. Na první gól čekali diváci až do poloviny 29. minuty, kdy skóroval Jordann Perret, ještě ve druhé třetině zvýšil v přesilovce Ján Sýkora a výsledek pak dovršil Matěj Beran. Druhé čisté konto v sezóně vychytal devatenáctiletý Milan Klouček.

Hokejová Tipsport extraliga - 17. kolo
Pardubice - Mladá Boleslav 3:0
Branky: 29. Perret, 38. J. Sýkora, 52. M. Beran
Plzeň - Hradec Králové 1:0
Branka: 34. Kracík
Litvínov - Sparta 4:3
Branky: 6. Jánský, 29. Ihnacak, 33. Kubát, 60. V. Hübl - 10. Saponari, 31. Klimek, 37. Forman
Jihlava - Chomutov 4:3 SN
Branky: 25. Rys, 48. Čachotský, 60. T. Kubalík, rozh. nájezd A. Zeman - 9. Tomica, 17. Vondrka, 21. V. Růžička
Vítkovice - Třinec 1:2
Branky: 26. Szturc - 9. Cienciala, 18. Rákos
Brno - Zlín 2:3 SN
Branky: 20. Zohorna, 40. Svoboda - 16. a rozh. nájezd Fořt, 32. Honejsek
Předehrávka: Liberec - Olomouc 3:2 SN

Reklama