Hlavní obsah

Konečně nám to tam padá, těšil se litvínovský Nejezchleb ze třetího vítězného gólu v řadě

Litvínov

Hokejisté Litvínova prokazují po reprezentační přestávce vynikající formu. A díky třem vítězstvím s plným devítibodovým ziskem během pěti dní se razantním způsobem odpoutali z posledního místa tabulky extraligy. Na výhry nad Mladou Boleslaví 6:3 a v Chomutově 3:1 navázali nedělním skalpem Dukly Jihlava (3:0) a právě před tímto celkem, který uzavírá pořadí, mají již pětibodový náskok.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Radující se litvínovský Richard Nejezchleb, střelec úvodní branky utkání ve Zlíně.

Článek

Úspěšné období zažívá litvínovský útočník Richard Nejezchleb, který skóroval v každém z posledních tří zápasů. A vždy se jednalo o vítězný gól. „Konečně nám to tam padá. Duklu jsme nemohli podcenit, i když jsme předtím dvakrát vyhráli. Jsme rádi za nynější vítěznou minisérii," konstatoval Nejezchleb.

A proti Jihlavě se dočkal svého dosud nejvýraznějšího příspěvku v dresu Severočechů slovenský forvard Tomáš Matoušek. Až při dvacátém startu v extralize se radoval ze svého premiérového gólu v soutěži. Litvínovským hrdinou těchto dní je brankář Michael Petrásek. V Chomutově ho dělilo pět minut od vychytaného čistého konta, v duelu s Duklou však odolal všem střelám soupeře a připsal si čtvrtou nulu v sezóně.

Soupeři oplatili porážku

Litvínovský trenér Radim Rulík si považoval už pátečního úspěchu na chomutovském ledě. „Motivaci navíc nám dodával fakt, že jsme s tímto soupeřem v první čtvrtině soutěže doma prohráli. A toužili jsme to napravit i kvůli věrným litvínovským fanouškům, což se povedlo. Z naší strany to byl ubojovaný zápas, kdy jsme přečkali několik přečíslení a z protiútoku dali gól. Zvládli jsme hru v oslabení a od tohoto faktoru jsme se chtěli odpíchnout i proti Jihlavě," uvažoval zkušený kouč. Jeho svěřenci pokračovali v zodpovědných výkonech. „Moc si ceníme využitých šancí a kvalitní defenzívy i toho, že jsme Dukle třígólovým rozdílem oplatili porážku 1:4 z jejího ledu," připomněl Rulík rovněž zvýšenou motivaci v utkání s posledním týmem tabulky.

Litvínovský asistent Darek Stránský rovněž vyzdvihl týmový výkon Vervy proti Dukle. „I přes některá hluchá místa ve hře jsme neinkasovali. Znovu nás podržel brankář. Klíčový byl gól na 2:0, který nás uklidnil. Od té chvíle jsme si udržovali dostatečný náskok, který jsme ještě zvýraznili třetí brankou. Myslím, že jsme měli zápas pevně v rukou a soupeře jsme k ničemu nepustili," shrnul asistent dění na ledové ploše.

Jihlavská Dukla se ocitla v útlumu. Ještě před několika koly byla na solidní příčce, nyní už ztrácí na dně tabulky tři body na předposlední místo. „Věděli jsme, že Litvínov se zvedá, přesto jsme chtěli urvat nějaké body. Proto jsme zklamaní," uvedl trenér Petr Vlk. „V úvodu jsme nehráli špatně. Bohužel jsme dostali dva góly, což rozhodlo. Postupně jsme si vypracovali dobré příležitosti, ale bez vyjádření," posteskl si kouč celku z Vysočiny.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice