Hlavní obsah

Vítkovice tápou, Holaň má nůž na krku

OSTRAVA

Vítkovice šly do sezóny s velkými ambicemi, jenže po vydařené přípravě je totálně rozhodil zlý vstup do extraligy. Nejmladší trenér v soutěži Miloš Holaň sice dělá, co může, jenže tým se mu nedaří pozvednout. "Nepomáhá nic. Zkoušeli jsme prostřídat hráče v útocích, měnili jsme gólmany, ovšem zatím nic nezabírá. Je to v hlavách hráčů, v psychice," souží se Holaň.

Článek

Opory zdaleka nejsou vidět, jak by měly. Reprezentační útok vedený Burgrem nezáří tak, jak se čekalo, a tak už při utkání v Třinci se mezi Irgla s Hubáčkem vrátil kapitán Šimíček. Jenže ani to nepomohlo, vítkovická produktivita byla mizerná. Formu hledá gólman Pinc, za očekáváním zůstávají Slováci Hudec, Jasečko i Kropáč. "Spadla na nás psychická deka. Věřím, že jedna výhra to může změnit, ať už mužstvo povede kdokoli," říká kouč.

Je mu totiž jasné, že dnes s Karlovými Vary mu jde o místo. Už po debaklu v Třinci zamířil do šatny šéf klubu Černík, který předtím dlouze debatoval i s trenéry. "Člověk musí být připraven i na to, že dojde ke změně, zvlášť když jsme pětkrát v řadě prohráli," cítí nůž na krku Holaň. Jeho tým dostává laciné góly, nejdou mu přesilovky: "My je přitom půl hodiny denně trénujeme."

K týmu se navíc otočili zády i fanoušci, kteří v Třinci v polovině zápasu opustili stadión a před halou dost hlasitě žádali odvolání Holaně a návrat kouče Vůjtka. "Tohle patří k životu trenéra. Musím se k tomu postavit čelem, ne zády. Já se snažím o poctivou práci, ale bohužel zatím chybějí výsledky," říká Holaň.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice