Hlavní obsah

Sobotka na Frola nemyslel a dvěma góly rozhodl o porážce Třince

PRAHA

Slávistický útočník Vladimír Sobotka se v úterním utkání postaral o sladkou pomstu Třinci za loňské play-off. V březnu ve druhém čtvrtfinálovém utkání opouštěl led na nosítkách po tvrdém zákroku obránce Tomáše Frola, v úterý se proti Ocelářům postaral dvěma góly o výhru 4:3.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Lékaři Slavie ošetřují útočníka Vladimíra Sobotku

Článek

Před zápasem na střet, po němž upadl s otřesem mozku do bezvědomí a probral se až v nemocnici, prý vůbec nemyslel. "Je pravda, že jsem si na to vzpomněl. Ale říkal jsem si, že nemá cenu něco oplácet. Radši jsem se chtěl soustředit na hokej a dovést zápas do vítězného konce," řekl Sobotka po zápase novinářům.

S Frolem se v úterý míjel. "Všiml jsem si ho na ledě párkrát, ale neměl jsem z něho strach," navázal s tím, že si od osudného zákroků dává větší pozor.

Slavia v úterý díky Sobotkovi ukončila sérii tří porážek za sebou. Nejdříve devatenáctiletý talent ve 22. minutě získal svému týmu po individuální akci vedení 2:1 a v závěru v 58. minutě prolomil nerozhodný stav. "Už jsme za stavu 3:3 nevěřili, ale naštěstí mi to tam spadlo," oddechl si mladý útočník.

Za své góly prý vděčí spoluhráčům. "Třeba při prvním mi Tomáš Divíšek skvěle odtáhl protihráče a pak se mi to podařilo zakončit. Jsem rád, že jsme vyhráli a budeme se soustředit na to, abychom pokračovali ve vítězné sérii," uvedl Sobotka před pátečním zápasem v Liberci.

Reklama

Související témata: