Hlavní obsah

Obránce Jank se stal posilou Chomutova

Chomutov

Hokejový obránce Bohumil Jank se v extralize přesouvá z Třince do Chomutova. Pětadvacetiletý odchovanec Milevska, který má za sebou také angažmá v Českých Budějovicích a Hradci Králové, obleče v domácí nejvyšší soutěži dres čtvrtého klubu. Piráti o Jankově příchodu informovali v tiskové zprávě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český obránce Bohumil Jank (vlevo na archivním snímku) se snaží tečovat puk před německým brankářem Timem Pielmeierem. Uprostřed německý obránce Benedikt Brückner.

Článek

"Bohouše dobře znám z národního týmu. Je to srdcař a lidově řečeno to brousí. Očekávám, že přitvrdí naši hru v obraně, protože myslím, že právě tohle nám v minulé sezoně trochu chybělo," řekl hlavní trenér a sportovní manažer Pirátů Vladimír Růžička.

Jank v této sezoně sehrál za Oceláře v základní části 39 zápasů a připsal si sedm bodů za tři branky a čtyři asistence. V play off v barvách stříbrného medailisty nastoupil jen ve dvou duelech a dal jednu branku.

Celkem má v extralize na kontě 247 utkání a 36 bodů (11+25). V sezoně 2010/11 působil v zámořské juniorské QMJHL ve Victoriaville a o sezonu později v MHL v dresu Tatranských Vlků. Nastoupil i v KHL za Lva Poprad. V reprezentaci si připsal v 17 duelech čtyři body za gól a tři přihrávky.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.