Hlavní obsah

Růžička má posilu, útočník Dlouhý přichází na hostování z Liberce. Plutnar zůstavá ve Varech

Liberec
Aktualizováno

Hokejový útočník Adam Dlouhý bude v příští sezoně hostovat v extraligovém Chomutově, kam jej uvolnil Liberec. Třiadvacetiletý hráč v kádru Pirátů strávil i část uplynulého ročníku nejvyšší soutěže. Liberec pak uvolnil na hostování i dalšího hráče. Obránce Michal Plutnar zůstává v Karlových Varech, kterým pomohl vybojovat návrat mezi elitu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Vladimír Růžička přivítá v kádru hokejistů Chomutova Adama Dlouhého.

Článek

"Adam je hráčem, který by se měl v budoucnu zapojit do základní sestavy A týmu Bílých Tygrů. V současné chvíli ale platí, podobně jako v případě Lukáše Vantucha, že pro něj na příští sezonu v kádru nezbylo místo," uvedl sportovní ředitel a trenér Liberce Filip Pešán na klubovém webu. Vantucha uvolnilo vedení Bílých Tygrů do Chomutova v minulých dnech.

Dlouhý doposud v extralize odehrál 59 zápasů, vstřelil čtyři branky a přidal pět asistencí. Podstatnou část startů (21) si přitom bývalý mládežnický reprezentant připsal za Chomutov.

Plutnar zůstává na hostování ve Varech

"Michal se výrazně podílel na postupu Karlových Varů. Pro příští sezonu chceme, aby hrál klíčovou roli v extraligovém týmu, tuto roli by ale v našem kádru nejspíš ještě hrát nemohl," uvedl sportovní ředitel a trenér Liberce Filip Pešán. Plutnar má stále s Bílými Tygry uzavřenou smlouvu a klub s ním i nadále v budoucnosti počítá.

Plutnar odehrál za Karlovy Vary v první lize a baráži o extraligu 30 zápasů, ve kterých vstřelil pět branek a přidal sedm asistencí. V nejvyšší soutěži doposud nastoupil k 99 utkáním s bilancí čtyř gólů a 16 přihrávek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice