Hlavní obsah

Říha se bojí, že Hradec v KHL skončí ostudou. Nevědí, do čeho jdou

HAVLÍČKŮV BROD

Jen se pousměje, oči mu zasvítí a hlava kýve na znamení ne, ne, ne. Z výrazu hokejového trenéra Miloše Říhy lze číst jako v čítance pro první třídu. HC Lev Hradec Králové a KHL v Popradu je pro něj podnikem, který nemá šanci na úspěch. „Nevidím to jako šťastné řešení. Bojím se, že po dvou měsících by z toho mohla být ostuda,“ je upřímný kouč Spartaku Moskva.

Foto: www.khl.ru

Trenér hokejistů Spartaku Moskva Miloš Říha.

Článek

Trénujete se Spartakem v Havlíčkově Brodě, odehrajete v Česku přípravné zápasy, neplánujete si zahrát z Hradcem, který má hrát KHL v Popradu? Ty nemají mužstvo a dlouho mít nebudou. A co dají do kupy? Píšou, že Irgl je, ale on o tom neví, tvrdili, že mají osm hráčů, ale oni to nevěděli. Jestli to poskládají, jestli vytvoří konkurence schopný tým, nevím. Ruská mužstva budou hodně nepříjemná. Český tým to bude mít v Rusku hodně těžký.

Věříte, že se dají sehnat peníze, hráči, trenéři za relativně krátkou dobu? Nechci to komentovat, sledoval jsem to víc se zájmem z dálky, ale podle mě je to nemožný, nevědí, co je čeká. Jen přelety, hotely, jídlo, o hráčích ani nemluvím, nemají dneska ani chlapa. Nevím, jak to zvládnou, je měsíc do ligy, bojím se toho, že po dvou měsících by z toho mohla být ostuda.

Je chyba, že nehrají v Hradci Králové, klub by měl více času na přípravu?   To není vina Českého hokejového svazu, jsou nějaký pravidla a ty by se měly dodržovat, ale mohlo se to nějakým způsobem vyřešit. Mohly to být Karlovy Vary, Pardubice nebo nakonec Slavia. V Praze by to šlo, jde o jiné kluby na mnohem vyšší úrovni, ale tohle? Dělat a nemít mužstvo? Hradec nevidím jako šťastné řešení.

Co by znamenalo pro KHL, pokud by se rozšířila do Česka? To jednoznačně chtějí. Česko byl by to takový historický soupeř, věčný rival. Jméno KHL by stouplo.

Bavili jste se třeba ve Spartaku o Hradci? S manažerem řešíme naše záležitosti, jedno mužstvo do toho šlo, ale když v Kyjevě zjistili podmínky, šli od toho. My nejsme bohatý klub, kolikrát v polovině sezóny řešíme věci, abychom vše zvládli. Hradec? Nevím.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.