Hlavní obsah

Vedení Lva dočasně odvolalo Sýkorova asistenta Kalouse

Praha

Vedení hokejového Lva Praha dočasně odvolalo z pozice asistenta trenéra Jiřího Kalouse, jehož budoucnost v klubu nováčka Kontinentální hokejové ligy se bude řešit. Tým i nadále ze střídačky povede hlavní trenér Václav Sýkora a jeho asistent Vitalij Karamnov. Druhým asistentem bude nově Rostislav Haas.

Foto: Petr Horník, Právo

Dočasně odvolaný asistent trenéra Jiří Kalous

Článek

"Byl jsem dočasně odvolán a čekám na další řešení ze strany klubu, víc k tomu zatím nemám co říct. V současnosti jen čekám, co bude dál. Vedení klubu mi má dát vědět v nejbližších dnech," řekl dnes ČTK Kalous.

Osmačtyřicetiletý kouč, který v minulosti pracoval na pozici asistenta Vladimíra Růžičky v extraligové Slavii a posléze vedl jakožto hlavní trenér tři sezóny Liberec, působil na střídačce Lva od začátku sezóny. Setrval ve funkci i poté, co byl odvolán Josef Jandač a před jmenováním Sýkory zastával krátkodobě pozici hlavního trenéra.

Při utkáních měl Kalous na střídačce na starosti obránce. Zatímco na startu ročníku byla právě defenziva skvělou vizitkou Pražanů, při posledních porážkách tým inkasoval vždy minimálně čtyři branky, celkem 17 gólů za čtyři zápasy, a ve zbývajících sedmi duelech do konce základní části KHL čeká nováčka tuhý boj o postup do play off.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.