Hlavní obsah

Reprezentaci odmítl i Turek, brankářský rébus pokračuje

PRAHA

Jen pár hodin poté, co se kvůli zranění omluvil ze služeb národního týmu Milan Hnilička, přišel trenér reprezentace Alois Hadamczik před mistrovstvím světa v Rusku o dalšího brankáře. Na návrat do týmu se necítí ani další mistr světa Roman Turek z Českých Budějovic. Hadamczik tak dál řeší otázku složení brankářské trojice pro šampionát.

Článek

"Vzal si čas na rozmyšlenou, ale dnes definitivně řekl, že nepojede. Deset let nebyl v národním týmu a necítí se na to," tlumočil ČTK Hadamczikovo vyjádření mluvčí hokejového svazu Pavel Bárta. Mistr světa z Vídně 1996 a vítěz Stanleyova poháru v dresu Dallasu se v tomto duchu vyjádřil již v průběhu sezóny.

V přípravě je tak momentálně vedle plánované jedničky Romana Čechmánka jen Adam Svoboda. Dalšími kandidáty na start na MS jsou Jiří Trvaj, Marek Pinc, Tomáš Duba, Marek Schwarz a Tomáš Pöpperle.

Nejistý je ale i start znojemského Trvaje, jenž má od konce čtvrtfinále zdravotní problémy. "Je nemocný a chodí po doktorech, kteří mu dělají různá vyšetření. Asi dva dny jsme spolu nemluvili, ale pokud bude v pořádku, tak s ním počítám," uvedl Hadamczik. V případě dvojice Pöpperle, Schwarz bude záležet na postoji amerických klubů Columbusu respektive St. Louis. Oba gólmani působí v jejich farmářských týmech.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.