Hlavní obsah

Brazilská fotbalistka Cristiane je nejlepší střelkyní historie OH

Cardiff

Říká se jí mašina na góly. A plným právem. Brazilská útočnice se díky středečnímu gólu do sítě Kamerunu stala nejlepší střelkyní v historii ženského fotbalového olympijského turnaje. Při své třetí účasti na OH dala sedmadvacetiletá hráčka už 11 branek a odtrhla se od své největší rivalky Němky Birgit Prinzové, ta skórovala desetkrát.

Foto: Francois Lenoir , Reuters

Brazilská útočnice Cristiane dávat góly umí.

Článek

Cristiane se trefila v 80. minutě duelu a přispěla k jasné výhře favorizovaných Brazilek 5:0. "Je to skvělé. Věděla jsem, že jsme nastejno, takže jsem potřebovala jeden gól, abych vedla sama," uvedla kanonýrka, jež byla nejlepší střelkyní obou předchozích olympijských turnajů, v Aténách společně s Prinzovou.

O hry málem přišla

Rekordní branka pro ni byla o to cennější, že o účast na londýnských hrách málem přišla kvůli zranění ramena krátce před turnajem. "Trénovala jsem sama a nevěděla jsem, jestli budu schopná na olympiádě hrát. Byla jsem mimo čtyři týdny a málem jsem vypadla z týmu," připomněla těžké chvíle Cristiane, která kvůli tréninkovému manku zasáhla do zápasu jako náhradnice až ve druhém poločase.

Brazilské fotbalistky se na OH v Londýně pokusí získat svůj první velký titul. Na předchozích dvou hrách braly stříbro po finálových porážkách s USA, těsně pod vrcholem skončily také na mistrovství světa 2007.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.