Hlavní obsah

Ferrari jedná se "supermozkem" Brawnem o návratu k týmu

ŘÍM

Do týmu formule 1 Ferrari se zřejmě již brzy vrátí vyhlášený odborník Ross Brawn. Bývalého technického ředitele chce slavná stáj znovu zaměstnat a podle italských médií už se uskutečnila první jednání mezi oběma stranami. Podle sportovního deníku Corriere dello Sport je otázka Brawnova návratu velmi aktuální, protože britský inženýr označovaný za "supermozek" přerušil kvůli schůzce se šéfem Ferrari Jeanem Todtem i dovolenou.

Článek

"Otázka Brawnova návratu je zatím u obou stran otevřená," uvedl mluvčí Ferrari Luca Colajanni. "K žádné dohodě nedošlo, ale pozitivní je už to, že došlo ke schůzce a jednání začala."

Brawn se nezávisle na ukončení kariéry Michaela Schumachera rozhodl po loňské sezóně na nějaký čas vystoupit z dění v královské automobilové třídě a po deseti letech působení v týmu složil minimálně na rok funkci technického ředitele. Už v zimě ale nevyloučil brzký návrat a nechal se slyšet, že se těší na další výzvy.

"Návrat tohoto supermozku by mohl být v této choulostivé části mistrovství světa být pro Ferrari rozhodující," napsal Corriere dello Sport.

Ferrari momentálně po 11 závodech prohrává v Poháru konstruktérů o 19 bodů s McLarenem a také oba jezdci od britské konkurence jsou v pořadí před Kimim Räikkönenem a Felipem Massou. Ferrari si od Brawna slibuje návrat starých časů, kdy za jeho působení Schumacher vyhrál v letech 2000 až 2004 pětkrát po sobě titul mistra světa.

Reklama

Související témata: