Hlavní obsah

Enge, nebo Janiš? Jet mohou oba

BRNO

Rookie tréninkem pro nováčky seriálu, mezi něž patří i Erik Janiš, začne v pátek v poledne na brněnském Masarykově okruhu program druhého dílu seriálu A1GP. Až po něm určí manažer českého týmu Antonín Charouz, kterého jezdce nasadí do závodu.

Článek

„Rozhodne můj pohled, ale i subjektivní pocit Janiše, který je pro nás jedničkou, jenže má stále málo zkušeností s formulovými vozy a doma může být vystaven značnému psychickému tlaku. I proto je připraven ostřílený Tomáš Enge, který při loňské premiéře v Brně dojel druhý, jenže po vážném zranění lokte má trochu potíže s řízením bez posilovače. Existuje i varianta, že o nedělní sprint a hlavní závod se piloti v českém voze podělí,“ líčí Charouz.

Úvodní podnik A1GP v nizozemském Zandvoortu absolvoval E. Janiš a pro Česko získal bod za desáté místo v hlavním závodě. „Pokud dostanu šanci i v Brně, bude to pro mě veliká výzva a snad by mi nahrála znalost domácí trati, abych ve sbírání bodů pokračoval,“ míní 20letý Janiš.

„Jsem připraven vytvořit Erikovi maximální psychickou podporu a věřím, že v Brně obstojí,“ tvrdí Enge. „Ve hře je dost argumentů pro oba, ze strategického hlediska by možná bylo nejlepší, kdyby Enge jel sprint a Janiš dlouhý závod,“ připustí nakonec Charouz.

Reklama