Hlavní obsah

Schumacherovi se do Ferrari nechtělo

PRAHA

Oslavy rekordního šestého mistrovského titulu Michaela Schumachera neberou konce a kariéra německého pilota je propírána ze všech stran. Se zajímavou vzpomínkou přišel jezdcův manažer Willi Weber: Schumacher si prý svým přestupem ze stáje Benetton do Ferrari po zisku druhého světového prvenství v roce 1995 nebyl vůbec jistý.

Foto: Hoch Zwei

Michael Schumacher (vpravo) v objetí s šéfem týmu Jeanem Todtem (vlevo) a Rubensem Barrichellem.

Článek

"Když jsem Michaelovi tenkrát nabídl pozici u Ferrari, považoval mě za blázna, protože v té době se v italské stáji pomýšlelo maximálně na vítězství v závodu. Prvenství v šampionátu bylo nedostižným snem," svěřil se Weber anglickému deníku The Sun.

"Neustále mi opakoval: proč bych měl jezdit s vozem, který se svým Benettonem nechávám daleko za sebou," líčil Weber. Podle něj měl navíc Schumacher pocit, že lepší příležitost by dostal u stáje McLaren nebo Williams.

Okruh správných lidí

Weber podle svých slov ale věřil, že v dlouhodobém horizontu půjde stáj z Maranella výkonnostně nahoru, což se potvrdilo. Se Schumacherem odešel z Benettonu i realizační tým, v čele s Rossem Brawnem a Rorym Byrnem. Ti pak spolu se šéfem stáje Jeanem Todtem vytvořili zřejmě nejúspěšnější tým formule 1 všech dob.

"Bylo mi jasné, že pokud Michaela obklopí okruh správných lidí, budou se dít velké věci," zakončil Weber svou vzpomínku. Faktem je, že čtyři tituly v šampionátu jezdců a pět vítězství v Poháru konstruktérů, které Schumacher pro Ferrari zajistil, dávají manažerovi nejúspěšnějšího jezdce v historii za pravdu.

Reklama

Související témata: