Hlavní obsah

Soupeři se mnou musí zase počítat, varuje Räikkönen

BARCELONA

Dokonalou satisfakci za závod v Imole obdržel při Velké ceně Španělska Kimi Räikkönen. Finský pilot stáje McLaren v neděli na Katalánském okruhu porazil téměř o půl minuty suveréna letošní sezóny Fernanda Alonsa a prodral se na třetí příčku pořadí mistrovství světa. "Už před sezónou jsem říkal, že budeme hodně rychlí a dobří," říká Räikkönen v rozhovoru pro Právo.

Foto: HOCH ZWEI

Kimi Räikkönen

Článek

Jak jste si užil nedělní závod? Nádherně. Byl fantastický, alespoň z mého pohledu. Všechno fungovalo perfektně, včetně mě. Vůz byl výborně připravený, celý tým odvedl skvělou práci. Neměli jsme jediný problém. V závěru jsem jel sice hodně rychle, ale i tak jsem vůz ještě šetřil. Nebyl důvod riskovat. Hlídal jsem si náskok a užíval vítězství.

Už v Imole jste jel výborně a vedl. Brzy jste ale skončil... Mrzelo mne to, protože jsem věřil, že budu bojovat o vítězství. Když odstoupíte z vedoucí pozice z jakéhokoliv jiného důvodu, než že vás předjede rychlejší soupeř, je to zklamání. I to předjetí je zklamání, ale trochu jiné. Nakonec jsem si z toho vzal to lepší, tedy že jdeme po správné cestě. Auto je rychlé, jen je třeba, aby vydrželo. Než se podaří všechno dokonale sladit, chvilku to trvá. Podívejte se, jaké potíže má s novým vozem Ferrari.

To se dá v tak krátkém čase do dalšího závodu zajistit? Když za sebou máte výborný tým, pak ano. Už před sezónou jsem říkal, že budeme hodně rychlí a dobří. Chvilku to trvalo, ale třeba Alex Wurz v Imole potvrdil, že to platí. Každý závod je také o štěstí a já ho tam neměl. Tentokrát mi naopak přálo plnou měrou.

Kam byste tohle vítězství zařadil? Když máte na kontě tři, pak to je jednoduché, mezi tři největší. Velmi si ho cením, ale nedělám mezi nimi rozdíly.

Soupeřům jste nejen vítězstvím, ale vůbec celým průběhem závodu hodil rukavici... Jsem zpátky, musejí se mnou počítat.

Vidíte po neděli boj o titul mistra světa stále otevřený? Samozřejmě. Vždyť zbývá ještě čtrnáct závodů. Jsme teprve ve čtvrtině. Rozhodně je předčasné dělat nějaké závěry, sezóna bude ještě moc dlouhá. Věřím však, že se nám bude dařit a v šampionátech jezdců i týmů budeme stoupat. Šanci na titul však má pořád hodně jezdců i stájí.

Alonso jede velmi dobře a rychle. Troufnete si ho porážet? Tentokrát jsem to dokázal, proč by se to nemělo povést i příště. Fernando je výborný jezdec, má skvělý vůz, ale je pod mnohem větším tlakem než já. Lépe se útočí, než brání. To znám od svých přátel hokejistů.

Překvapilo vás, že má Ferrari takové potíže? Nemohu říct, že překvapilo, protože se starám o sebe a svoje závodění. Určitě je ale po tolika letech nezvyklé, když červené vozy a Michael Schumacher nestojí pravidelně na stupních vítězů. O jejich problémy se však nestarám.

Proč jste stále vážný, vy se neusmíváte? Chovám se tak normálně, ale rozhodně nejsem nějaký morous. Umím se radovat, jen to nedávám tolik na obdiv. Vždyť na stupních vítězů jsem se usmíval. A jak!

Reklama

Související témata:
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Miami - kvalifikace Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240504T22 : 00:00+0200
Velká cena Miami - kvalifikace
Velká cena Miami - kvalifikace
Velká cena Miami - kvalifikace
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Miami - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240504T18 : 00:00+0200
Velká cena Miami - sprint
Velká cena Miami - sprint
Velká cena Miami - sprint
  Velká cena Miami dnes 22 : 00
20240505T22 : 00:00+0200
Velká cena Miami
Velká cena Miami
Velká cena Miami
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.