Hlavní obsah

Enge věří v brzký návrat za volant

PRAHA

Nepříjemným karambolem skončil pro Tomáše Engeho devátý podnik zámořské Indy Racing League (IRL) v Nashvillu. Český jezdec týmu Panther Racing se po startu závodu držel v první desítce, v osmadvacátém kole jej ale zradilo zadní zavěšení kol a Engeho vůz skončil ve zdi. Při nárazu si liberecký rodák poranil dva obratle.

Foto: BPA sport marketing

Tomáš Enge

Článek

Enge startoval do závodu z 11. pozice a po necelých třiceti kolech figuroval na osmém místě. "Začátek závodu proběhl velmi dobře, získal jsem několik míst a jel jsem ve vedoucí skupině, aniž bych musel příliš riskovat," uvedl osmadvacetiletý pilot na svých stránkách.

"Vůz byl v závodu podstatně lepší než v trénincích. Ve 28. kole se ale najednou utrhl a pak jsem byl už jen pasažér. Selhalo zavěšení zadních kol, ale v tuto chvíli ještě nevíme, který díl to konkrétně byl," popsal Enge.

Neovladatelný vůz narazil po selhání zavěsu do zdi lemující trať. "Náraz byl hodně tvrdý, okamžitě jsem ucítil bolest," přiblížil nepříjemnou havárii Enge, jehož po nehodě ošetřili lékaři přímo na okruhu a poté následovala cesta do místní univerzitní nemocnice. Po vyšetření se český jezdec přemístil do sídla týmu v Indianapolis.

IRL má na programu další dva závody během příštích dvou týdnů, o tom, kdy do dění opět zasáhne i Enge, se ale rozhodne až po dalších vyšetřeních. "Vyšetření naštěstí neukázalo žádné zlomeniny, ale jsou tam nějaké krevní sraženiny. Trochu to bolí, ale je to podstatně lepší, než když jsem měl zlomená žebra po nehodě v Motegi," připomněl další z letošních karambolů.

Kdy bude moci opět za volant, ale zatím netuší. "Na začátku týdne podstoupím další vyšetření a pak se uvidí. Kdyby to bylo na mě, šel bych okamžitě závodit. V posledních závodech jsme byli rychlí a máme hlad po úspěchu," uzavřel Enge.

Reklama