Hlavní obsah

Räikkönen bude bojovat o titul, Massa bude dvojka

PRAHA/FUDŽI

Jezdci stáje Ferrari budou mít při nadcházející Velké ceně Japonska poprvé v letošní sezóně rozdělené úlohy. Vedení týmu z Maranella se podle německého tisku rozhodlo postavit do role jedničky Kimiho Räikkönena, který tři závody před koncem sezóny ztrácí na vedoucího Lewise Hamiltona ze stáje McLaren třináct bodů.

Článek

McLaren přišel kvůli špionážní aféře o všechny body v Poháru konstruktérů a týmový titul tak spadl s předstihem do klína Ferrari. Italská stáj se proto podle německého listu Sport Bild rozhodla vrhnout veškeré síly do boje o jezdecký titul a poprvé v letošní sezóně přistoupila k rozdělení jezdeckých rolí. Preferovanou jedničkou má být Räikkönen, Brazilec Felipe Massa, který je v průběžném pořadí o sedm bodů zpět, bude svému finskému parťákovi krýt záda.

„Jen jeden pilot může dostat tu nejlepší strategii pro závod. A pochopitelně je to ten jezdec, který má největší šanci vyhrát titul,“ komentoval situaci ve Ferrari pilot stáje Red Bull David Coulthard, který na sklonku 90. let ‘ochutnal‘ roli dvojky po boku Miky Häkkinena.

Rovnou péči prý nedostane ani Alonso 

Massa během příprav na závod na okruhu Fudži informace o rozdělení rolí nepotvrdil, nicméně hovořil především o týmové práci. „Stejně jako při ostatních závodech se budu snažit co nejvíce pomoci týmu. Týmový zájem je ve Ferrari prioritou. Během závodu se ale může stát cokoliv,“ uvedl brazilský pilot.

Ferrari až do loňska rozdělení jezdeckých postů důsledně praktikovalo a nejlepší péče se dostávalo sedminásobnému mistru světa Michaelu Schumacherovi. Po odchodu legendárního pilota do sportovního důchodu a příchodu Räikkönena se vedení týmu rozhodlo postavit oba jezdce na stejnou úroveň.

Stejný statut preferuje i šéf konkurenčního McLarenu Ron Dennis, i když se před závodem v Japonsku začalo spekulovat, že Fernando Alonso, jehož budoucnost v britském týmu je krajně nejistá, už nemůže počítat se standardním servisem. „Fernandovi se dostává naprosto stejné péče jako jeho týmovému kolegovi,“ odmítl důrazně kuloární informace šéf motorsportu v automobilce Mercedes Norbert Haug v magazínu Auto Motor und Sport.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Miami - kvalifikace Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240504T22 : 00:00+0200
Velká cena Miami - kvalifikace
Velká cena Miami - kvalifikace
Velká cena Miami - kvalifikace
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Miami - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240504T18 : 00:00+0200
Velká cena Miami - sprint
Velká cena Miami - sprint
Velká cena Miami - sprint
  Velká cena Miami dnes 22 : 00
20240505T22 : 00:00+0200
Velká cena Miami
Velká cena Miami
Velká cena Miami
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.