Hlavní obsah

Neuvěřitelné, ale pravdivé, píší v Itálii o triumfu Räikkönena

MILÁN

Euforie zavládla v Itálii po triumfu Kimiho Räikkönena v rudých barvách Ferrari, stáje z Maranella, v mistrovství světa vozů formule 1. Noviny chválí finského "ledového muže" za boj až do poslední chvíle a bezchybně jedoucí oba monoposty.

Článek

Většina odborníků celkovému vítězství Räikkönena již nevěřila, o to je radost Italů po jeho triumfu v posledním závodu v Brazílii větší.

"Všechno je to neuvěřitelné, ale pravdivé," hlásí palcový titulek pondělního vydání deníku Gazzetta dello Sport. "Vyhrál mistrovství světa navzdory všem předpokladům," píše list a upozorňuje, že po sedmi závodech všichni Ferrari odepisovali a o budoucnosti Räikkönena i Massy v týmu se v Itálii hodně spekulovalo.

Nastal však obrat i díky tomu, že McLaren byl potrestán za špionáž vyloučením z Poháru konstruktérů a pokutou 100 miliónů dolarů. "Spravedlnosti bylo učiněno za dost," píše Gazzetta dello Sport.

"Skládám komplimenty Kimimu Räikkönenovi i Felipemu Massovi a celému týmu Ferrari za neuvěřitelné vítězství v těžkých podmínkách a navzdory obtížným okolnostem," prohlásil italský prezident Giorgio Napolitano. Gratulaci poslali i zástupce vítěze fotbalové Ligy mistrů AC Milán. "Jsme pyšní, že máme 'červeného' mistra světa," stojí v oficiálním prohlášení velkoklubu. "Ferrari jsou nejlepší a Itálie je pyšná," píše klub.

Reklama