Hlavní obsah

Ferrari zápasí s nespolehlivostí, v Maďarsku měl problémy i Räikkönen

PRAHA

Ztracený závod Felipeho Massy, který musel v neděli na Hungaroringu odstavit tři kola před cílem své ferrari z první pozice, nebylo jediným problémem, jenž tým z Maranella postihl. Ještě před kolapsem Massova vozu se v tomtéž okruhu začal chovat nestandardně také monopost Kimiho Räikkönena a finský pilot musel zpomalit, aby uhlídal třetí místo.

Foto: Sport.cz

Kimi Räikkönen s vozem Ferrari (vzadu) stíhá Tima Glocka s toyotou při Velké ceně Maďarska.

Článek

„Na zadní části Kimiho vozu se ve stejném okruhu, v němž skončil závod pro Felipeho, objevil mechanický problém. Proto jsme jej požádali, aby zpomalil a dovezl auto bezpečně do cíle,“ prozradil šéf italské stáje Stefano Domenicali. Räikkönen tak mohl zapomenout na útok na Tima Glocka, který kroužil na třetím místě a jen těžko mohl předvídat, že mu osud vzápětí přihraje do náruče ještě lepší umístění.

Vedení Ferrari totiž po zpomalení Räikkönena mohlo jen v šoku přihlížet, jak Massa odstavuje svůj kouřící vůz na konci cílové rovinky u boxové zdi. „Přišlo to zcela bez varování. Neměli jsme z telemetrie jediný signál, jedinou informaci, která by naznačovala nějaký problém,“ lamentoval Domenicali.

Ferrari tak potřetí za sebou prohrálo duel s McLarenem, jehož jezdec Heikki Kovalainen si při Massově smůle dojel pro premiérové vítězství v seriálu mistrovství světa, a v Poháru konstruktérů vede již jen o 11 bodů. V šampionátu jezdců zůstal i po Velké ceně Maďarska Lewis Hamilton, jenž má po jedenácti závodech sezóny na kontě o pět bodů víc než druhý Räikkönen.

Třetí Massa ztrácí na britského pilota osm bodů. Světový šampionát si po závodu vybírá třítýdenní dovolenou, dvanáctý závod letošního roku se jede až 24. srpna ve španělské Valencii.

Reklama