Hlavní obsah

Mosley vyzval týmy k bezpodmínečnému přihlášení

PRAHA

Prezident Mezinárodní automobilové federace FIA Max Mosley v pondělí zaslal osmi stájím, které jsou sdruženy v Asociaci týmů formule 1 (FOTA), dopis. V něm stáje vyzývá, aby podaly bezpodmínečné přihlášky pro příští ročník seriálu. Pokud tak učiní, slibuje týmům, že se budou moci podílet na případných změnách pravidel. Informaci přinesl britský magazín Autosport.

Foto: internet

Šéf FIA Max Mosley

Článek

"Podle Mezinárodního sportovního kodexu nelze v tuto chvíli změnit zveřejněná pravidla pro rok 2010, protože nemáme souhlas všech přihlášených účastníků," uvádí Max Mosley v dopise. "Jakmile budeme mít potvrzený seznam všech účastníků, můžeme začít měnit pravidla," píše dále devětašedesátiletý Mosley.

"Máte tak příležitost zapojit se do tohoto procesu. Jen ale jako potvrzení účastníci. Do příští sezóny byste se měli tedy bezpodmínečně přihlásit za publikovaných pravidel s rozpočtovým stropem. A pokud budou všichni souhlasit se změnami, tak je schválíme," dodává prezident FIA.

Již tento pátek 12. června Mezinárodní automobilová federace zveřejní seznam týmů, které se v příštím roce objeví na startu v seriálu mistrovství světa F1. A Max Mosley plánuje, že se s těmito stájemi brzy setká. "Ihned po 12. červnu máme v plánu uskutečnit jednání všech týmů, které budou potvrzeny pro šampionát v roce 2010. Chceme s nimi probrat opatření ohledně úspory nákladů, která navrhla FOTA," uvedl Mosley.

Ke změně pravidel bude potřeba také souhlas tří nových týmů, které se příští rok objeví na startovním roštu. "V roce 2010 určitě budou na startu nové stáje. Návrh pravidel tak musí být prodiskutován jen s těmi, kteří se opravdu chtějí mistrovství zúčastnit. Předběžně jsme se zeptali některých pravděpodobných nových účastníků, co si o těchto předložených návrzích myslí. Jejich reakce byly pozitivní, takže by nemělo být těžké nalézt řešení," dodal Mosley.

Reklama