Hlavní obsah

Massa po prvních testech vzkazuje soupeřům: Jsem pořád stejný bastard

PRAHA

Felipe Massa je zpátky! Osmadvacetiletý Brazilec v pondělí poprvé po červencové nehodě usedl do monopostu formule 1. Na okruhu ve Fioranu testoval loňský vicemistr světa monopost Ferrari z roku 2007. A ze své jízdy byl nadšený. "Neměl jsem žádné problémy. Přišlo mi, jako by se ta nehoda 25. července nikdy nestala," prohlásil po testování Massa.

Foto: Giampiero Sposito, Reuters

Felipe Massa poprvé po červencové nehodě usedl do monopostu F1

Článek

Kdyby záleželo jen na rozhodnutí Felipeho Massy, tak bychom ho už tuto neděli viděli v monopostu Ferrari při Velké ceně Brazílie. Avšak lékaři mu návrat k závodění v tomto roce nedoporučují. A tak loňskému vicemistru světa nezbývá než čekat a trénovat na příští sezónu.

V pondělí Massa poprvé po nehodě usedl do vozu Ferrari z roku 2007 a proháněl se s ním po okruhu ve Fioranu. "Šlo to velmi dobře. Přišlo mi, jako by se ta nehoda 25. července nikdy nestala," pochvaloval si svou jízdu Massa na webových stránkách Autosportu.

Felipe Massa testuje na okruhu ve Fioranufoto: Reuters/Giampiero Sposito

"Neměl jsem žádné problémy, fyzicky jsem se cítil dobře. Se zrakem bylo také vše v pořádku. Byl bych schopen odjet ne jeden, ale klidně dva závody za sebou. Jsem stejný bastard jako předtím," prohlásil osmadvacetiletý Massa.

"Samozřejmě vím, že musím respektovat lékařská doporučení. Ale poté, co jsem seděl v autě, mohu říci, že je vše jako dříve."

Felipe Massa sděluje své první dojmy po návratu do vozu F1foto: Reuters/Giampiero Sposito

"Nyní se začnu pořádně připravovat na příští rok. Nebude to jednoduché, ale budu tvrdě bojovat, abych co nejlépe uspěl v šampionátu." A co říká brazilský pilot na svého nového kolegu Fernanda Alonsa? "Alonso je profesionál. Nevidím žádný důvod, proč bych s ním měl mít problém. On do Ferrari nejde pro to, aby se stal mým nejlepším přítelem. Důležitý je profesionální vztah," uzavřel Massa.

Felipe Massa usedl do monopostu z roku 2007foto: Reuters/Giampiero Sposito

Reklama

Související témata: