Hlavní obsah

Pauzu vyplnil Vettel stavěním bazénu, Button si užíval s modelkou

PRAHA

Rozličnými způsoby trávili téměř měsíční letní pauzu piloti formule, jejichž šampionát pokračuje koncem týdne v Belgii. Všichni se ale snažili odreagovat od závodního napětí. Každý po svém. Sebastian Vettel stavěl bazén a tenisový kurt, Lewis Hamilton si vyměňoval lichotky se zpěvačkou Mariah Careyovou a Jenson Button se těšil ze společnosti modelky a své staronové přítelkyně Jessici Michibataové.

Foto: Mark Baker, ČTK/AP

Jenson Button (vlevo) a Lewis Hamilton

Článek

Němec Sebastian Vettel se do budování tenisového kurtu a bazénu pustil ve svém švýcarském sídle v Ellighausenu. „Dobře jsem si odpočinul. Je třeba si najít i trochu jinou zábavu a vyčistit hlavu. Je mně ale jasné, že cesta k titulu vede jedině přes úspěšné kvalifikace, výborný start a bezchybný závod. Nic neslibuji, jen odevzdání maxima toho, co umím,“ tvrdil pro list Bild německý pilot stáje Red Bull, ztrácející v celkovém pořadí deset bodů na lídra a na týmového kolegu Marka Webbera.

Australan během přestávky poněkud zjemnil svůj slovník a už se nepouští do vypočítávání výhod, které má v týmu Red Bull Vettel. „Máme šanci získat titul v jezdcích i týmech a bylo by trestuhodné ji prohospodařit, i když Ferrari i McLaren během pauzy jistě zapracovaly na zlepšení. Naši technici ale také neodpočívali,“ prohlásil Webber, ale na přímou otázku, kdo získá titul, si přece jenom lehce rýpl: Vyhraje lepší a šťastnější. Věřím, že to budu já, i když mi nikdo moc nepomůže.“

Jen čtyři body od první příčky v MS dělí Lewise Hamiltona z týmu McLaren, jenž během prázdnin zjistil, že má velkou fanynku v americké zpěvačce Mariah Careyové. Ta mu prý chce věnovat koncert v Singapuru, který se tam uskuteční v době konání zářijové GP, a oba se rozhodně chtějí setkat. „Já Mariah také ohromně fandím,“ přiznal mistr světa z roku 2008.

Jeho týmový kolega a obhájce titulu Jenson Button v šampionátu ztrácí na první příčku 14 bodů, ale v pauze také nelenil a vrátil se po dvou měsících ke své lásce Jessice Michibataové. Užívali si v Monaku, kde Button žije. Modelka kvůli němu dokonce nyní přerušila práci v Japonsku, aby ho mohla sledovat naživo v dalším závodě. „Je to báječné, že jsme opět spolu,“ mínil Button před cestou na okruh v belgickém Spa.

Reklama

Související témata: