Hlavní obsah

Je to nejlepší sezóna mé kariéry, říká Alonso

PRAHA

Dvakrát vyhrál mistrovský titul. Fernando Alonso je ale natolik spokojený s působením u Ferrari, že prý nebyl ve formuli 1 nikdy šťastnější. A to se nezmění, ani když nevyhraje titul.

Foto: Vivek Prakash, Reuters

Vítězné gesto Fernanda Alonsa v cíli GP Singapuru.

Článek

"Zažili jsme vrcholy a pády, ale je to skvělý šampionát," řekl španělský pilot. "Jezdím pro nový tým, do Ferrari jsem ihned zapadl, takže je to nejlepší rok v mé dosavadní kariéře, jsou to skvělé zážitky."

Ideální zakončení takové sezóny by pochopitelně představoval titul mistra světa. Alonso na základě formy Ferrari z posledních závodů věří, že má velkou šanci uspět, ale zklamaný nebude, pokud se to nepodaří.

"Ještě to neskončilo, takže uvidíme, jak to letos dopadne," řekl. "Ale co se týče spokojenosti, motivace, jezdění a samotného týmu, je to nejlepší sezóna, takže by samozřejmě bylo hezké, kdybych se letos stal mistrem světa. Ale pokud to nedokážeme, i tak budu mít na rok 2010 skvělé vzpomínky."

První šanci na zmenšení čtrnáctibodové ztráty na Marka Webbera bude mít Španěl v Koreji. Včera si trať detailně prohlédl a neměl žádné námitky. "Vypadá to jako velmi zajímavý okruh, na kterém by mělo být zábavné jezdit, hlavně v posledním sektoru," popisoval své dojmy. "Mohl by nás čekat působivý závod, je tu několik míst, kde by se mělo dát předjíždět, hlavně při brzdění do třetí zatáčky na konci více než kilometrové rovinky. Mělo by se tam v prvním kole dít hodně věcí, víc než na startu."

Zkomplikovat boj o titul by Alonsovi mohly ještě motory. Od Monzy už nemá žádný nový a z prvních pěti jezdců šampionátu je na tom s opotřebením agregátů nejhůře. Věří ale, že se do konce sezóny penalizaci vyhne, devátý motor by potřebovat neměl.

Reklama

Související témata: