Hlavní obsah

Hamilton má vztek na Kubicu. Záměrně pomáhal Red Bullu, tvrdí

LONDÝN

Sotva po posledním závodě formule 1 trochu vychladl svár mezi Fernandem Alonsem a Vitalijem Petrovem, vzplály emoce u dalšího zhrzeného aspiranta na letošní titul. Britský pilot Lewis Hamilton obvinil pro změnu kolegu Petrova z Renaultu Roberta Kubicu, že jej v nedělním závodě v Abú Zabí záměrně blokoval a pomohl tak Sebastianu Vettelovi k zisku celkového prvenství v šampionátu.

Foto: Bazuki Muhammad, Reuters

Jezdci McLarenu Lewis Hamilton (vlevo) a Jenson Button

Článek

"Bylo nemožné Kubicu předjet. Dělal všechno možné, aby mi to znepříjemnil," zlobí se Hamilton, šampión formule 1 z roku 2008. "Tohle se zkrátka děje, když se snažíte podpořit spřátelený tým," poukázal Hamilton na fakt, že stáj Renault používá motory Red Bullu, tedy stáje, za kterou jezdí nový vítěz Vettel.

"Já normálně závodil jen za sebe a svůj tým," vzkázal Kubica. Pilot Renaultu v Abú Zabí nejprve zablokoval Hamiltona a poté vytvořil s týmovým kolegou dvojblok i pro Fernanda Alonsa, jenž byl k titulu nejblíže.

Zklamaný je pochopitelně i další z aspirantů na titul a parťák Hamiltona ze stáje McLaren Jenson Button, na kterého nakonec zbylo v celkovém pořadí až páté místo. "Zatímco bude Sebastian (Vettel) během několika dalších dnů slavit, my už budeme ladit auto na lepší výkony pro další rok," tvrdí odhodlaně.

Reklama