Hlavní obsah

Ferrari definitivně končí s nešťastníkem Badoerem

MARANELLO

Pamatujete si na zoufalce Luku Badoera? Chlapíka, který v poslední době plnil roli testovacího jezdce Ferrari ve formuli 1, si motorističtí fanoušci s posměškem vybaví jako břídila, jenž loni zaskakoval za zraněného Felipeho Massu tak strašlivě, že se ho Ferrari raději po dvou závodech zbavilo. Nyní končí i jako testovací pilot, Ferrari už ho nepotřebuje.

Foto: Ercole Colombo, Reuters

Bývalý pilot Ferrari Luca Badoer

Článek

O konci Badoera se zmínil italský Autosprint, spekulovalo se o něm ale prakticky od chvíle, kdy jej loni v kokpitu Ferrari nahradil Giancarlo Fisichella. Badoer měl tehdy zaskakovat za Massu, za volantem rudého monopostu ale vydržel jen v GP Evropy a Belgie, pak se musel pakovat. Pro Ferrari byl noční můrou, shořel jako papír v obou závodech, víkendy strávil na chvostu startovního pole a svět formule 1 si z něj vesele utahoval.

Tým oznámil Badoerův odchod nepřímo, ve zprávě o blížící se boloňské motorshow. „Vrcholem programu bude exhibice formule 1, která ukončí výjimečnou 13letou kariéru Luky Badoera v roli oficiálního testovacího jezdce Scuderie," uvedla italská stáj. Badoer odjel ve formuli 1 v letech 1993 až 2009 celkem 50 Velkých cen, přičemž v cíli byl nejlépe sedmý.

Kompletní sestavu testovacích pilotů pro příští rok Ferrari zatím nepotvrdilo, ale jistou pozici má Jules Bianchi. Očekává se, že Fisichella a Gené si svá místa udrží.

Reklama

Související témata: