Hlavní obsah

VIDEO: Úlet McLarenu. Uvolněné kolo vzalo Buttonovi naději

SILVERSTONE

Britský pilot Jenson Button si domácí Velkou cenu vozů formule 1 příliš neužil. Dvanáct kol před koncem bojoval na páté pozici a zajel na poslední zastávku v boxech. Tam mu ale mechanici špatně připevnili pravé přední kolo a mistr světa z roku 2009 musel monopost na výjezdu z boxové uličky odstavit a závod odpískat.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Button skončil po chybě mechanika na konci boxové uličky, do garáže šel po svých.

Článek

„Jsem strašně zklamaný, že se něco podobného stalo před domácími fanoušky. Cítil jsem se přitom v pohodě, jel jsem dobře a závod jsem si užíval. Snad už se nic podobného nestane,“ líčil po závodě muž, který se ani na dvanáctý pokus neprobojoval při britské Grand Prix na stupně vítězů. „Zprvu jsem tomu ani nechtěl věřit. Ale zdá se, že domácí Velké ceny jsou pro mě zakleté,“ doplnil.

Nešťastný incident zachytily kamery. Lízátko, signalizující konec zastávky v boxech, šlo nahoru příliš brzy. Na pravém předním kole měl přitom mechanik potíže a ještě nedokončil svou práci. Než však stihl vyměnit nářadí, Button vystartoval.

V tu chvíli bylo patrné, že pravé přední kolo není zcela v pořádku. Pneumatika se začala pohybovat a bylo jasné, že je po závodě. Button zastavil, vystoupil a do garáže šel pěšky. Věty, které mu letěly pod přilbou, by se asi nedaly reprodukovat.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Miami - kvalifikace Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240504T22 : 00:00+0200
Velká cena Miami - kvalifikace
Velká cena Miami - kvalifikace
Velká cena Miami - kvalifikace
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Miami - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240504T18 : 00:00+0200
Velká cena Miami - sprint
Velká cena Miami - sprint
Velká cena Miami - sprint
  Velká cena Miami dnes 22 : 00
20240505T22 : 00:00+0200
Velká cena Miami
Velká cena Miami
Velká cena Miami
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.