Hlavní obsah

Alonso chce urvat ještě alespoň jednu výhru

PRAHA

Sezóna na draka. Jak jinak mohou ve Ferrari hodnotit rok, v němž dostali natrvalo part pro druhé, přesněji řečeno spíš třetí housle. Nejúspěšnější tým formule 1 se už soustředí na vývoj monopostu pro příští rok, se stále běžícím ročníkem mistrovství světa by se chtěl ale rozloučit přece jen důstojně a přidat do statistik alespoň jedno vítězství.

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

V letošní sezóně nezvyklý obrázek - Fernando Alonso (vpravo) porazil v Silverstonu Sebastiana Vettela...

Článek

„Uděláme všechno, abychom ve zbývajících čtyřech závodech alespoň jednou vyhráli,“ prohlásil odhodlaně jezdec Ferrari Fernando Alonso na čtvrteční tiskové konferenci v korejském Jongamu, kde je o nadcházejícím víkendu na programu šestnáctý závod letošního roku.

Pouhý pohled do pořadí šampionátu však dává tušit, že jde o skutečně vroucné přání: Ferrari v dosavadním průběhu sezóny vyhrálo zásluhou Alonsa jen v britském Silverstonu. Španělský pilot je nicméně stále v boji o „titul“ vicemistra, na nějž si dělají zálusk také Jenson Button s Lewisem Hamiltonem z McLarenu a stájový kolega již jistého mistra světa Sebastiana Vettela Mark Webber z Red Bullu.

„Red Bull je hlavním aspirantem na vítězství kdekoliv a McLaren je v této fázi sezóny také velice silný. Já se budu snažit si zbytek sezóny hlavně užít. O pozici v šampionátu už moc nejde, koho zajímá, jestli jste druzí nebo třetí, když nejste mistr světa?“ krčil rameny Alonso, podle nějž se Ferrari bude snažit i přes bezmála stobodovou ztrátu dohnat McLaren na druhé příčce v Poháru konstruktérů: „Nebude to snadné, ale je naší povinností udělat pro to maximum,“ prohlásil.

Epilog letošního mistrovství světa vozů ostarají závody v následujícím pořadí: 19. října GP Koreje, 30. října GP Indie, 13. listopadu GP Abú Zabí, 27. listopadu GP Brazílie.

Reklama

Související témata: