Hlavní obsah

Příval sněhu donutil Ferrari zrušit premiéru nového monopostu

MARANELLO/PRAHA

Únor bílý, pole sílí. S okruhem ve Fioranu zavaleným sněhem ale vedení Ferrari před premiérou nového monopostu pro letošní ročník mistrovství světa vozů formule 1 přece jen trochu nepočítalo. Ve čtvrtek ráno se v Maranellu rozhodli kvůli neustávajícímu sněžení zrušit nejen předváděcí jízdu, ale celou slavnostní prezentaci. Nový monopost bude představen v pátek prostřednictvím týmového webu.

Foto: Sport.cz

Trať v Fioranu pokryl sníh, takže avizované představení monopostu Ferrari se nekonalo.

Článek

Zatímco jezdci Ferrari Fernando Alonso, Felipe Massa, Jules Bianchi a Davide Rigon si ještě v úterý užívali příjemných dvaceti stupňů během tréninkového kempu na Lanzarote, čela šéfů Ferrari už zdobily první vrásky. Oblast Maranella se totiž ocitla pod sněhem a příval bílé nadílky navíc nepřestával.

Centrála Ferrari v Maranellu se ocitla pod sněhem.foto: www.ferrari.com

Ve čtvrtek ráno se Ferrari rozhodlo celou prezentaci bez náhrady zrušit. "Husté sněžení v Maranellu nepřestává. Slavnostní prezentace proto byla zrušena," informovalo vedení stáje prostřednictvím sítě Twitter. "Fotky, technická data nového vozu a rozhovory budou k dispozici zítra na www.ferrarif1.com," vzkázali z Maranella o chvíli později.

Centrála Ferrari v Maranellu se ocitla pod sněhem.foto: www.ferrari.com

V příštím týdnu absolvuje tým s novým vozem první oficiální test v Jerezu (7.-10. února). Na konci února (21.-24.) budou monoposty opět v akci při testu v Barceloně a na stejném místě proběhne i závěrečné testování na začátku března (1.-4.). Letošní ročník mistrovství světa odstartuje 18. března Velkou cenou Austrálie.

Reklama

Související témata: