Hlavní obsah

Red Bull prý porušil technická pravidla, trest ale zatím nedostal

Hockenheim

Na stáj Red Bull padlo několik hodin před startem německé Grand Prix formule 1 podezření, že vozy Sebastiana Vettela a Marka Webbera v Hockenheimu nevyhovují pravidlům. Oznámil to technický delegát Mezinárodní automobilové federace Jo Bauer, podle něhož byly při vyhodnocení specifických dat zjištěny nesrovnalosti kolem otáčivého momentu motorů.

Foto: Albert Gea, Reuters

Sebastian Vettel

Článek

"Podle mě došlo k porušení technického reglementu," uvedl Bauer v prohlášení a se svým zjištěním se obrátil na závodní komisaře a jednotlivé týmy.

Jako o možném postihu se spekulovalo i o vyloučení jezdců, možný byl i start obou pilotů do závodu z uličky v boxech v případě, že mechanici vozy upraví. Komisaři závodu nicméně rozhodli, že nic takového není nutné, porušení pravidel zatím nepotvrdili, byť v prohlášení oznámili, že ne všechny argumenty týmu Red Bull lze akceptovat.

Před startem každopádně nikdo trest nedostal, jezdci tak vyrazí do závodu z pozic, které si vybojovali v kvalifikaci, tedy z druhého a osmého místa. Soupeřům ale zůstala možnost vznést po závodě protest.

Reklama

Související témata: