Hlavní obsah

Pérez si musí počkat. Pro Ferrari ještě nedozrál, míní šéf týmu Di Montezemolo

Maranello

Šéf stáje Ferrari Luca di Montezemolo vyloučil možnost, že by od příští sezóny angažoval vycházející hvězdu formule 1 Mexičana Sergia Péreze. Dvaadvacetiletý jezdec se ve své druhé sezóně v mistrovství světa v týmu Sauber blýskl třikrát umístěním na stupních vítězů, podle Di Montezemola však pro působení ve slavné italské stáji ještě nedozrál.

Foto: Giampiero Sposito, Reuters

Pilot formule jedna Sergio Pérez slaví druhé místo na Velké ceně Itálie v Monze.

Článek

O Pérezovi, jenž naposledy o víkendu dojel druhý v Monze, se často spekuluje jako o možném nástupci Brazilce Felipeho Massy u Ferrari. "Příští rok je ještě moc brzy. K tomu, aby se vyrovnal s tlakem, pod jakým bude ve Ferrari, potřebuje více zkušeností," řekl Di Montezemolo v rozhovoru pro stanici Sky Sports.

Pérez před rokem v rámci jezdecké akademie Ferrari absolvoval testování se starším modelem italské automobilky, která dodává Sauberu motory. Mexický mladík letos zazářil i třetím místem v Malajsii a druhou příčkou v Kanadě, v průběžném pořadí MS je devátý.

Vettela by bral

Dlouhodobě se spekuluje také o tom, že by do Ferrari mohl zamířit Němec Sebastian Vettel z Red Bullu, a Di Montezemolo přiznal, že by příchod dvojnásobného mistra světa uvítal. "Je mladý, je to výborný jezdec, který sbírá užitečné zkušenosti. Podle mě je víceméně v pozici, jak byl Michael (Schumacher) v Benettonu," řekl na adresu legendárního německého pilota, jenž po zisku dvou titulů s Benettonem odešel do Ferrari, s kterým vyhrál mistrovství světa ještě pětkrát.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Miami - kvalifikace Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240504T22 : 00:00+0200
Velká cena Miami - kvalifikace
Velká cena Miami - kvalifikace
Velká cena Miami - kvalifikace
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Miami - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240504T18 : 00:00+0200
Velká cena Miami - sprint
Velká cena Miami - sprint
Velká cena Miami - sprint
  Velká cena Miami dnes 22 : 00
20240505T22 : 00:00+0200
Velká cena Miami
Velká cena Miami
Velká cena Miami
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.